27 Νοε 2020

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: "Τηρήστε τα μέτρα" - Επικοινωνία με δήμαρχο και περιφερειάρχη


 Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση, για την πόλη της Πάτρας, εν όψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα, την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Η επικείμενη εορτή του.. Αγίου Ανδρέα, που είναι και πολιούχος της Πάτρας, είναι ημέρα πάνω στην οποία η κυβέρνηση ρίχνει την προσοχή της όσον αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης, όπως έγινε με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και περιφερειάρχη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Επεσήμανε μάλιστα, ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.


Πέτσας: Η Αχαΐα στις επτά "κόκκινες" περιοχές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως επτά περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο "κόκκινο", καθώς σε αυτές έχουν καταγραφεί πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους. Ανάμεσα στις περιοχές που παραμένουν πηγή ανησυχίας είναι και η Αχαΐα.Ο κ. Πέτσας απηύθηνε έκκληση προς τους πολίτες της Αχαΐας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρήσουν σε εορτασμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης