27 Νοε 2020

Επ. Κατσούλας:Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» /Εκσυγχρονισμός... ή μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για το Δήμο μας;


Τρεις νέες δράσεις του «Αντώνης Τρίτσης» είναι :

Α. Η πρόσκληση ΑΤ04,  με τίτλο: «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων», είναι ενταγμένη στον άξονα «Περιβάλλον» και αφορά στη...

χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας για έργα που αφορούν σε υποδομές,  προμήθειες και εξοπλισμούς που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Β. Η πρόσκληση ΑΤ10, με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» είναι ενταγμένη στον άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» και αφορούν στη χρηματοδότηση των Δήμων για τις εξής δράσεις: 

▪️  Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης. 

▪️  Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης.

▪️  Παρεμβάσεις διασφάλισης πρόσβασης στο χώρο των παραλιών κολύμβησης, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών.

Γ. Η πρόσκληση ΑΤ12, με τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», είναι ενταγμένη στον άξονα «Περιβάλλον» και αφορά στη χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων (αμιγώς ηλεκτρικών, υβριδικών εξωτερικής φόρτισης ή κυψέλης καυσίμου).

Προτείνουμε ο Δήμος μας να φροντίσει να ενταχθεί στις παραπάνω προσκλήσεις,  υποβάλλοντας σχετικές μελέτες. Θεωρούμε ότι η ένταξη του Δήμου μας στις δράσεις αυτές θα συμβάλει στην περιβαλλοντική,  πολιτιστική, τουριστική, εκπαιδευτική και αθλητική αναβάθμισή του, καθώς και στην ανάδειξη του ως περιοχής μέριμνας και προσβασιμότητας συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα.

🎯Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :

▪️  Αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα ένταξης του Δήμου μας στις προσκλήσεις αυτές;

▪️  Έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει τις προτεινόμενες αυτές δράσεις;

▪️  Έχει καταρτίσει σχέδιο εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών και υποβολής προτάσεων ένταξης του Δήμου μας στις συγκεκριμένες προσκλήσεις του επιχειρησιακού προγράμματος;

👉Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/10/2020, που πραγματοποιήθηκε στο Δερβένι, επαναφέραμε το θέμα της αναγκαιότητας άμεσης επισκευής του Ειρηνοδικείου Δερβενίου, υποδεικνύοντας ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπάρχει πρόσκληση με κωδικό ΑΤ11, στην οποία θα μπορούσε να ενταχθεί η μελέτη και η επισκευή του εμβληματικού αυτού κτηρίου.

🔶️Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ στα πλαίσια της υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης,  ασκούμε έλεγχο και κριτική στη Δημοτική Αρχή και προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας.