4 Δεκ 2020

Το φυσικό αέριο θα φτάσει πρώτα στη Μεγαλόπολη - Φανερή η "πολιτική απομόνωση" Νίκα από τα κυβερνητικά σχέδια


"Το φυσικό αέριο έρχεται στη Μεγαλόπολη. Είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που έρχεται το αέριο. Αν το συζητούσαμε αυτό πριν από κάποιους μήνες, θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από την πλευρά της..

Κυβέρνησης, κάνουμε το καθήκον μας στο βαθμό που μπορούμε όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαιτέρα στον κ. Μουσουρούλη που η παρέμβασή του ήταν πραγματικά χρήσιμη για να φτάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Εύχομαι το επόμενο βήμα να είναι και η Τρίπολη και η υπόλοιπη Αρκαδία. "δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών  Κώστας Βλάσης κατά την συνέντευξη τύπου σήμερα στην Μεγαλόπολη μαζί με τον δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της EDIL τον κ. Μ. Λαμπρόπουλο.

Ο κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι εγγυάται  την αυστηρή υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας  ώστε μέσα στον επόμενο ενάμισο χρόνο να συνδεθούν όλοι οι πολίτες της Μεγαλόπολης, όσοι το θέλουν." Θα δεσμευθούμε ότι θα συνδεθούν όλοι όσοι κάνουν αιτήσεις. Εμείς δεν ήρθαμε σαν τουρίστες, έχουμε στόχο να κάνουμε κι άλλες επενδύσεις με κέντρο την Μεγαλόπολη που θα προφέρουν θέσεις εργασίας. Έχουμε λάβει άδεια και για την Τρίπολη όπου υπάρχει ήδη έξοδος από τον αγωγό της ΔΕΣΦΑ. 

Μέσα από αυτή την σημαντική είδηση υπογραμμίζεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο η πολιτική "διγλωσσία" που υπάρχει σε επίδο Πελοποννήσου. Από την μια πλευρά, έχουμε υπουργούς, όπως ο κ. Βλάσης για την Αρκαδία (Τρίπολη και Μεγαλόπολη) και ο κ. Δήμας (Κόρινθος) να ανακοινώνουν μαζί με τους δημάρχους και τους επιχειρηματίες την έλευση του φυσικού αερίου μέσω ιδιώτη..Υπογράφονται συμβάσεις και γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις σαν την σημερινή ερήμην της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έστω παρισταμένης ως φυσικής παρουσίας. 

Διγλωσσία την χαρακτηρίζουμε για το γεγονός πως η σημερινή Περιφέρεια εξελέγη με την βοήθεια του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χρειάστηκε να έλθει στην Πελοπόννησο 5 φορές για να επιβάλει τον Π. Νίκα. Και το πέτυχε.Ο κ. Βλάσης υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Πώς λοιπόν αυτή η Περιφέρεια είναι απούσα και περί τα άλλα τυρβάζει; Που σημαίνει πως μιλά για τον δημόσιο χαρακτήρα της διανομής του φυσικού αερίου σε όλη την Πελοπόννησο ,δεν προσκαλείται , προκαλώντας και τις ίδιες τις συμφωνίες ,αυτές που τώρα γινονται, λέγοντας πως η Περιφέρεια δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ ..Τι προσπαθεί να κάνει τώρα ο Περιφερειάρχης και ποιο το πραγματικό πλάνο της κυβέρνησης; Καλό θα ήταν να το μάθουμε. 

Πώς τελικώς έχει σχηματιστεί αυτό το θολό τοπίο, δεν είναι απολύτως κατανοητό. Αλλά είναι ευδιάκριτη η απαξίωση της Περιφέρειας σε επίπεδο πολιτικό. 

Φαίνεται πως ο Παναγιώτης Νίκας πολύ γρήγορα μπήκε στην πολιτική απομόνωση της κυβερνώσας παράταξης..Και αυτό θα το διαπιστώσουμε με πολλούς τρόπους από εδώ και στο εξής.

Τζένη Σουκαρά