14 Δεκ 2020

Αλαλούμ:Η Περιφέρεια κινεί τις διαδικασίες επιστροφής συνολικού ποσού 1,3 εκ ευρώ από την “Πελοπόννησος” Α.Ε. και η ΠΕΔ ξεκινά τον οικονομικό έλεγχο!


 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, διεκδικεί από την “Πελοπόννησος” Α.Ε. την επιστροφή ποσού συνολικού ύψους 1.308.840,19 ευρώ. Συγκεκριμένα, στην σχετική απόφαση του περιφερειάρχη, η Περιφέρεια..

ζητεί την “επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσὠν από πλεονασματικές προγραµµατικές συμβάσεις που υλοποιήθηκαν για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον φορέα υλοποίησης µε την επωνυμία Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος» Α.Ε.”.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια διεκδικεί  από την “Πελοπόννησος” Α.Ε.

– Επιστροφή ποσού 300.077,79 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διεύθυνσης Οικονομικού αρμόδιας υπηρεσίας για την υλοποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις πλεονασματικές συμβάσεις που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Η Δ/νση Οικονομικού οφείλει να γνωστοποιήσει στην εταιρεία σχετικό λογαριασμό.

Επιστροφή ποσού των 898.396,62 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης υπολόγου διαχείρισης του Προγράµµατος Δημοσίων Επενδύσεων για τις πλεονασματικές συμβάσεις που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2. Το Περιφερειακό Ταμείο οφείλει να φροντίσει για το θέµα αυτό και να γνωστοποιήσει στην Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ τις σχετικές ενέργειες και να ενημερώσει την Διεύθυνση Οικονομικού της Περιφέρειας για την επιστροφή του ποσού σε λογαριασµό που θα του υποδείξει η αναφερόμενη Διεύθυνση

-Επιστροφή ποσού των 110.365,76 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο οφείλει να φροντίσει για το θέµα αυτό και να γνὠστοποιήσει στην Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ τις σχετικές ενέργειες.


 Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΠΕΔ μέσα στην εβδομάδα ξεκινά τον οικονομικό έλεγχο της εταιρίας ,όπως είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της και δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Να θυμίσουμε πως αυτός ο έλεγχος που δικαιωματικά γίνεται απο την ΠΕΔ  βρίσκει αντίθετη την Περιφερειακή αρχή(άγνωστο γιατί) και τον κ. Γόντικα. Ερώτημα ωστόσο προκύπτει το τι θα πράξουν οι άλλες παρατάξεις.