5 Νοε 2020

Χαρδαλιάς: Μετακινήσεις μόνο εντός νομού & με sms - Πού διαφέρει το 2ο lockdown από το 1ο

 

Μόνο με sms θα πραγνατοποιείται από το Σάββατο στις 6 το πρωί και έως τις 30 Νοεμβρίου η μετακίνηση των πολιτών. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέχεια των πρωινών ανακοινώσεων του..

πρωθυπουργού. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

-Για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS – Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].

-Απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Επιτρέπεται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού.

-Όσοι θέλουν να εισέλθουν στην χώρα θα πρέπει διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοίου.  Για όσους έρχονται αεροπορικώς το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως 48 ώρες πριν και όσοι έρχονται οδικώς έως 72 ώρες πριν. Ειδικά για την είσοδο από τα χερσαία σύνορα θα ισχύσει μεταβατική περίοδος 5 ημερών.

-Aπαιτείται συμπλήρωση φόρμας plf για όσους εισέρχονται από τα σύνορα. Η προϋπόθεση αυτή θα ισχύσει αργότερα και για όσους ταξιδεύουν προς το εξωτερικό.


-Για την επιστροφή στον τόπο κατοικίας από το εξωτερικό απαιτείται βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.


-Για τις μεταφορές ισχύει ο περιορισμός του 65% της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


-Για τα ταξί ισχύει ο κανόνας του ενός επιβάτη, με εξαίρεση τη συνοδεία προσώπου για λόγους υγείας.


-Θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα της Superleague 1 και της Basket League και συνεχίσουν να διεξάγονται οι αγώνες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου (Champions League, Europa League) και του μπάσκετ (Euroleague – BCL) σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πρωτόκολλα.


-Για την ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, θα επιτρέπεται έως τρία άτομα με τις κατάλληλες αποστάσεις του 1,5 μέτρου Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ανεκτικότητα από την κυβέρνηση στο θέμα της εξόδου από το σπίτι για άθληση.