8 Νοε 2020

Ο ανάγωγος της Κυριακής: My name is Down. Lock Down


Αυτό το δεύτερο lock down μ’ έριξε πολύ down.

Ταφόπλακα και με πλάκωσε. Αυτά σκεφτόμουν το Σάββατο το πρωί καθώς τα σκυλιά ούρλιαζαν στον λόφο που ξαναβρέθηκαν μετά την πρώτη καραντίνα.

@ Η μάνα μου κλείστηκε μ’ άλλες τρεις φίλες της, χήρες όλες, για να παίζουν μπιρίμπα τρώγοντας τις συντάξεις των συγχωρεμένων σε Σκλαβενίτη και delivery.

@ Η φίλη μου η Γωγώ δεν έχει αφήσει ντελιβερά για ντελιβερά. Αφού την έχουνε μάθει και πριν παραδώσουν την πίτσα, έχουμε βγάλει ήδη τα μισά τους ρούχα στις σκάλες.

@ Άγριο πράγμα η καραντίνα. Σε κάνει αγνώριστη. Όσο ήταν μικρή η Γωγώ, την έφαγαν τα κατηχητικά και έκανε και τρεις αρραβώνες αποτυχημένους για να ευχαριστηθεί η μάνα της.

Τι κάθομαι και λέω ο ανάγωγος;

@ Προσπαθώ να ηρεμήσω, γιατί δεν ξέρω ακριβώς και ποιον να διαολοστείλω. Όλο αυτό το διάστημα, από το καλοκαίρι, μας λέγαν ότι τον Οκτώβρη θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Άρα τα περίμεναν. Αφού τα περίμεναν, γιατί απέκλειαν κατηγορηματικά μια δεύτερη καραντίνα;

@ Κάποιος μας κορόιδευε. Είναι προφανές. Αυτή η δεύτερη καραντίνα θα κλείσει την κυβέρνηση εντός των προβλημάτων της. Αυτή η δεύτερη καραντίνα δεν θα μπορέσει να είναι διαχειρίσιμη από τα εντεταλμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα είναι αναγκασμένοι οι δημοσιογράφοι, να κόβουν πολλούς στον «αέρα» πριν μιλήσουν.

Είναι έξαλλοι οι άνθρωποι.

@ Με το ζόρι μπήκαμε στα σπίτια μας. Σαν τρελοί μέχρι την τελευταία ώρα στους δρόμους. Πήγα κι αγόρασα παντόφλες γιατί είχαν έκπτωση και εγώ παντόφλες δεν έχω βάλει στη ζωή μου. Ούτε ήξερα τι έκανα.

@ Εν τω μεταξύ έφυγε η μισή Αθήνα, να πάει να κολλήσει και τους υπόλοιπους, για να βγούμε από την καραντίνα κατά τις 10 Ιανουαρίου, γιατί νωρίτερα δεν το βλέπω.

Άντε να μας δώσουν ένα σκάρτο διάλειμμα εκεί λίγο πριν τις γιορτές.

@ Τόσοι που έφυγαν από την Αθήνα σίγουρα θα έχουμε λιγότερα κρούσματα εδώ. Μην το κάνουν και επίτηδες, για να ξεφορτωθούνε επιδημιολογικό φορτίο.

@ Εν τω μεταξύ ο Κικίλιας και όλοι όσοι γνώριζαν τι θα έρθει, ούτε προσωπικό προσέλαβαν στα νοσοκομεία, ούτε ΜΕΘ έφτιαξαν κι άρχισαν οι λοιμωξιολόγοι να μιλάνε για κάποια παραλλαγή του κορονοϊού όπου κολλάμε πιο γρήγορα, που αυτοί δεν υπολογίσανε και δεν ετοιμάστηκαν για τα χειρότερα τα νοσοκομεία.

Όταν οι λοιμωξιολόγοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια χάνουν.

@ Δεν τους σώζει τίποτα. Η κουρτίνα τραβήχτηκε και οι σκελετοί φάνηκαν. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας πετάγανε υπνωτικά στα μυαλά μας για να μην βλέπουμε την απραξία, την αδράνεια και την ανικανότητα. Ο Κικίλιας έπρεπε να είναι ήδη σπίτι του κι όχι όλοι εμείς στα δικά μας.

@ Πως θα αντέξουμε όλοι μαζί πάλι; Όταν ζούμε μέσα σε ένα δυάρι τέσσερα και πέντε άτομα; Που όλη τη μέρα λείπουμε για δουλειές, σπουδές και δεν ξέρω τι; Όλοι αυτοί οι πέντε μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν αντέχεται η κατάσταση. Αν θέλει και η πεθερά να έχει την τηλεόραση διαπασών, γιατί δεν ακούει κι ο πιτσιρικάς να χτυπάει το μπλέντερ για να φτιάξει χυμό κουνουπίδι μπρόκολο, τον έκανες τον φόνο.

@ Τις ελιές πως θα τις μαζέψουμε; Μόνοι μας; Ο ξάδερφός μου που έχει ελιές στην Καλαμάτα είναι 70 χρονών άνθρωπος, δεν του δίνεις άδεια να πάρει και έναν εργάτη να πάνε μαζί. Που να πάει μόνος του; Και πώς να τις μαζέψει τις ελιές; Να πει «πέστε από μόνες σας, γιατί δεν επιτρέπεται δυο άνθρωποι να πλησιάζουν ελιές»;

@ Εν τω μεταξύ, ο Πλεύρης, ο νεοχουντικός της Νέας Δημοκρατίας, μόλις άκουσε το lock down είπε, ότι δεν πρέπει να γίνουν πορείες. Ούτε πήγε το μυαλό του, τι θα γίνει στα νοσοκομεία, τι θα γίνει στην κοινωνία, αλλά πώς θα φιμώσει τη Δημοκρατία. Θέλει η χούντα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

@ Έγινε και χαμός με τη φράση του Μητσοτάκη, θα βοηθήσω τους ανθρώπους που «είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Ναι, ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουνε φτάσει σε τέτοια σημεία. Εξαρτημένοι από έναν κωλομισθό.

Ξέρουν οι μανάδες που λένε: «Μην πας στη δουλειά γιόκα μου, θα σε μπλέξουνε αυτοί με το μισθό και θα σε καταστρέψουν».

@ «Τον πρώτο μου μισθό μου τον έριξαν στο ποτό, χωρίς να το καταλάβω. Μετά πήγα και τον αναζήτησα μόνος μου», έγραψε στο Twitter ο Σπύρος Γραμμένος.

@ Μετά την εξάρτηση σε ποτά και ναρκωτικά ήρθε και η  εξάρτηση από τον μισθό.

Ανίκανε άνθρωπε, δεν μπορείς να πάρεις κι εσύ μια μίζα σαν υπουργός, τόσο πολύ εξαρτημένος είσαι από το μισθό σου; Πτου σου να χαθείς.

@ Η αλήθεια είναι μία. Η μπάλα χάθηκε. Ο Μητσοτάκης όσα κέρδισε στην πρώτη πανδημία θα τα χάσει όλα στη δεύτερη. Ακριβώς όπως οι τζογαδόροι στα καζίνα, που δεν μπορούν να πάρουν τα κέρδη να τα τοκίσουν και πάνε και τα ξαναπαίζουν και τα ξαναχάνουν.

@ Παρακολουθώντας και ο ίδιος τα ψεύτικα δελτία ειδήσεων πείστηκε, ότι όλα έγιναν καλώς. Μετά χαλάρωσε λίγο από ψεύτικες διαβεβαιώσεις, δεν άκουσε τις σωστές φωνές, που σίγουρα θα υπάρχουν δίπλα του και βρέθηκε ταπεινωμένος σε μια δεύτερη καραντίνα και σε μια τρίτη ίσως.

@ Μπορεί η Ελλάδα να σηκωθεί πάλι στα πόδια της; Με μία Ευρώπη που δείχνει να είναι αδύναμη, με ψευτοηγέτες που κρύβονται πίσω από τολμηρές αποφάσεις;

@ Η Ευρώπη συμπεριφέρεται σαν να είναι υγιής. Είναι σαν Κέντρο Υγείας στην Κωλοπετινίτσα, που θέλει να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Η Μέρκελ είναι μια σιδηρά κυρία με ξύλινα πόδια.

Υπάλληλοι τραπεζών οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι.

Τιποτάδες.

@ Ούτε εφορία, ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε εισφορά αλληλεγγύης για τα επόμενα τρία χρόνια. Επιδοτήσεις, ενισχύσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, να συνεχιστεί η εκπαίδευση με υψηλό βαθμό προστασίας, για να μην πάνε τα χρόνια πεταμένα, ν’ αντικατασταθούν όλοι οι άχρηστοι και να πάμε σε μια κυβέρνηση όπου το υπουργείο Υγείας και Παιδείας προΐστανται.

Πολύ έπαρση για το τίποτα. Βιβλιοθήκες άψυχες.

Άμεσες αλλαγές τώρα.

@ Υπάρχουν πολλοί άριστοι κι άχρηστοι. Ταυτόχρονα. Δεν αρκεί η μόρφωση χρειάζεται και να βλέπει ο νους μακρύτερα από μόνος του.

@ Ο πλανήτης ετοιμάζεται να απομακρύνει τον ανισόρροπο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, που τον πήρε και τον έκανε σαν τα μούτρα του. Δίχασε την Αμερική ο κακομαθημένος δισεκατομμυριούχος, ο Τζον Τζον γέρος.

@ Έλεος πια η μ@λ@κία του κόσμου. Έλεος.

@ Αλλά από την ώρα που τα social media έχουν κάνει έξυπνο τον κάθε μ@λάκ@ που έχει ένα Twitter και γράφει, από τότε που ο βλαξ έγινε συγγραφέας της ανοησίας του, από τότε ανεβαίνουν στα αξιώματα αυτά τα αδιανόητα μορφώματα, καραγκιοζοφασίστες του κερατά.

@ Όλοι θεωρούν πια τον Μητσοτάκη μέγα γκαντέμη. Διότι πραγματικά από την ώρα που είπε σε εκείνη την πρώτη του ομιλία, ότι «από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός», έγινε της πουτάν@ς.

Της μπλε πουτάν@ς!

Γιατί κυκλοφορεί και σ’ άλλα χρώματα!

@ Έπρεπε λοιπόν να γίνει της πουτάν@ς, για να ξυπνήσει και ο Τσίπρας, ν’ αντιδράσει και να μιλήσει. Όμως όταν τελείωσε η ομιλία του, έμεινε εκεί στην καρέκλα της Κουμουνδούρου.

@ Να συζητάει μ’ αυτούς, που δεν θα έπρεπε να συζητάει και να διαφωνεί μ’ αυτούς, που θα έπρεπε ήδη να έχει διαχωρίσει τη θέση του.

Ποιος του έκοψε την επαφή με τους μικρομεσαίους; Ποιος του γ@μησε τη μεσαία τάξη;

Πέραν του Τσακαλώτου που έδωσε άπειρες μονάδες στη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τα 37 δισ. προίκα.

Είναι κι άλλοι.

@ Να ανοίξει την πόρτα της Κουμουνδούρου και να πάει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα απέναντι και να γνωρίσει τους ανθρώπους του 30% που τον ψήφισαν και όχι να μένει με το 2% που κατατρώγονται ποιος θα υπάρξει.

Στην Κουμουνδούρου γίνεται πάρτι ανυπαρξίας, για να καταστρέψουν το μόνο δυνατό χαρτί που έχουν.

Τα ρολά υγείας που μέσα στη χασούρα το παίζουν σκληρά χαρτόνια.

@ Χειρότερο πράγμα από το να έχεις κακούς συγγενείς μετά από έναν θάνατο δεν υπάρχει.

@ Ο Ερντογάν ησύχασε καθόλου; Θα δούμε. Αυτός είπαμε, θέλει να φέρει στην Τουρκία μια νέα συμφωνία του 2023, για ν’ αντικαταστήσει τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Ποιος θα του κάνει τη χάρη;

@ Οποίος πιστεύει, ότι θα παραδώσει έδαφος και θάλασσα τούτους τους καιρούς λάθος πράττει. Ένας παρέδωσε τα Ίμια. Που δεν είναι βραχονησίδα. Είναι παιδί του Αιγαίου. Και τα παιδιά του Αιγαίου είναι όλα παιδιά της ίδιας ιστορίας, ακόμα κι αν στέκουν βουβά και ακατοίκητα.

Όπως οι βράχοι κι οι βραχονησίδες!

@ Η καραντίνα ξεκίνησε, η απελπισία απλώθηκε στο σπίτι, η οργή θα δυναμώσει μέσα στις επόμενες μέρες, οι λοιμωξιολόγοι πρέπει να γίνουν μια φωνή κι όχι ο καθένας το βιολί του και όλοι προσευχόμαστε μη σκάσει το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Γιατί τίποτα πια στη χώρα αυτή δεν είναι αδύνατο να συμβεί.

@ Το 2020 τελικά θα είναι η χειρότερη μας χρόνια. Ανάσα δεν πήραμε. Λες κι έπεσε απάνω μας η κατάρα των Φαραώ.

@ Υπομονή εγώ δεν θα πω. Είμαι φύσει ανάγωγος. Παρότι είμαι εξαρτημένος απ’ τον μισθό μου!


ΠΗΓΗ: altsantiri.gr