8 Νοε 2020

Για την αλλαγή του θυρωρού κάνουμε έτσι


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Λοιπόν, η εικόνα είναι αυτή του Trump, όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο νωρίτερα σήμερα.

Πειράζει που τον βλέπω στραβοχυμένο και χαμογελάνε μέχρι και τα αυτιά μου;

Δεν ‘πα να μην αλλάξει τίποτα, καμιά φορά ακόμα και οι πιο μικρές ισοπαλίες (ούτε καν νίκη δεν το λες) είναι οι πιο μεθυστικές.

Ενημερωτικά, την ώρα που ο Biden νικούσε στην Pennsylvania και εξασφάλιζε τη νίκη, ο Donald έπαιζε γκολφ.

Μιλάμε για πρωί του Σαββάτου. Μάλλον, όλοι πιστεύαμε, ότι από Δευτέρα θα είχαμε εξελίξεις, οπότε έκατσε κάπως σαν έκπληξη.

Κόσμος άρχισε να κατεβαίνει φωνάζοντας στους δρόμους, άλλοι να ζητωκραυγάζουν από τα παράθυρά τους και οδηγοί να κορνάρουν πανηγυρικά.

Ειλικρινά, ξεκίνησε κάπως αυθόρμητα όλο αυτό και βρεθήκαμε με …ξέφρενα πάρτι σε δεκάδες πόλεις, όχι γιατί νίκησε ο Biden, αλλά γιατί έχασε ο Trump.

Το βράδυ δεν ξέρω τι θα γίνει, οι αστυνομικοί είναι ακόμα χαμένοι, ενώ σε κάποιες πόλεις γίνονται και σήμερα πορείες, πχ. στο Detroit, όπου ακούστηκε και το σύνθημα “f*ck Donald Trump, f*ck Biden too, both of them don’t give a f*ck about you!”.

Στην πόλη που μένω, υπήρχε μια προγραμματισμένη αντισυγκέντρωση, για την συγκέντρωση οπαδών του Trump σε εκλογικό κέντρο που θα μετέβαινε στη συνέχεια στο Πολιτειακό Καπιτώλιο.

Καταλαβαίνετε, ότι κάποιοι βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Δεν έχω δει πολλές φορές στη ζωή μου τέτοια μούτρα.

Πάντως, αν και μαζεύτηκε πολύς κόσμος, μόλις άρχισε το BLM της πόλης να φωνάζει συνθήματα, αρκετοί αποτραβήχτηκαν, όχι πως υπήρχαν πουθενά αστυνομικοί, απλά σαφέστατα έχει κατέβει και κόσμος που δεν πιστεύει στη σύγκρουση με το υπάρχον σύστημα.

Work in progress, ας το πούμε καλύτερα, την όλη φάση.

Εντάξει, εμάς δεν μας έκανε εντύπωση. Δεν θέλω ούτε τώρα να πω την πολιτεία που μένω, αλλά εντάξει δεν είναι μια ιδιαίτερα αντιδραστική πολιτεία, παρ’ ότι ήταν «μπλε» στο χάρτη.

Ουσιαστικά, πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν με τη διάθεση να πανηγυρίσουν την εκλογική ήττα Trump και να του φωνάξουν “you ‘re fired”.

Τι να πω; Έχει βγει σε πολλούς ανθρώπους η συναισθηματική φόρτιση πολλών μηνών και επικρατεί σχεδόν ντελίριο.

Το πιο ωραίο σκηνικό μέχρι τώρα το έχω δει στη Νέα Υόρκη, όπου δεκάδες αστυνομικοί ξέσπασαν σε κλάματα για την ήττα Trump.

WTF, America?

Στο μεταξύ, όλα τα προβλήματα εδώ είναι, δεν πήγαν πουθενά.

Για την αλλαγή του θυρωρού κάνουμε έτσι.

Εντάξει, το είχαμε και ανάγκη, ο Trump μας έσπασε τα τέτοια. Και έχει τρεις μήνες ακόμα, να μας μείνει αξέχαστος. Βιαζόμαστε, κάπου. Μπορεί και να πατήσει το κουμπί, που θα είναι ιδανικό φινάλε για όλο τον πλανήτη.

Ωραία θα περάσουμε, ρε, δεν ‘πα να λέτε εσείς.

Όσο υπάρχει κίνηση, κάτι μπορεί να γίνει.

Και ας κρατάω καλάθι για τις συμβολικές (και πάλι) νίκες, ειλικρινά ευχάριστο που η Kamala Harris είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος και μάλλον η 47η αφού ο Biden είναι γεροκούσαλο, όμως ξέρω, ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της χώρας και yup, ακόμα αυτοί είναι.

Αυτό το γράφω επίτηδες, επειδή μερικοί πιστεύουν, ότι θα επιστρέψει μια κάποια κανονικότητα. Nope.

Αν και δεν υπάρχει λόγος να το λέμε τώρα και πρέπει να είσαι κάπως σκατόψυχος, για να χαλάσεις σε κάποιον έστω και μια παροδική χαρά. Ευτυχώς δηλαδή που είμαι. Τίποτα δεν θα αλλάξει και θα είμαι πιστεύω εδώ, για να πω «told ya so». Κακούλης που γίνομαι.

Οπότε, τις ομορφότερες μας μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Άλλη μια ανταπόκριση για τον πιτσιρίκο, από τις ΗΠΑ.

Με εκτίμηση,

Άρης

(Φίλε Άρη, θέλω πολύ να χαρώ για την ήττα του Τραμπ - αν και αριθμός των 71 εκατομμυρίων ψήφων είναι κάπως τρομακτικός - αλλά είμαι αρκετά μεγάλος πια, για να τσιμπάω. Το έχω δει το έργο πάρα πολλές φορές, για να κάνω πως δεν καταλαβαίνω. Σκέφτομαι, για παράδειγμα, την απογοήτευση που θα φάει το Black Lives Matter, όταν θα διαπιστώσει πως ο Βiden δεν θα συγκρατήσει τους αστυνομικούς. Tο βλέπω ήδη από τώρα. Όπως το είχαμε δει επί Ομπάμα, όπου οι δολοφονίες νεαρών μαύρων από αστυνομικούς έπεφταν βροχή. Οι ΗΠΑ του Τραμπ είναι συνέχεια των ΗΠΑ του Ομπάμα και οι ΗΠΑ του Μπάιντεν θα είναι η συνέχεια των ΗΠΑ του Τραμπ. Ένα σύστημα υπηρετούν όλες αυτές οι μαριονέτες. Αυτό μόνο οι πολίτες μπορούν να το αλλάξουν. Οι πολίτες, όχι οι ψηφοφόροι. Οι ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν, για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αυτό με κάνει αισιόδοξο. Να είσαι καλά).


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net