29 Νοε 2020

Ούτε η πανδημία και τα προβλήματα αγγίζουν το "ΟΧΙ" της αντιπολίτευσης στον προυπολογισμό του Επιμελητηρίου (βίντεο)


Τελικώς ούτε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην οικονομία κατόρθωσε να βάλει φρένο στις κοκορομαχίες του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας..Αλλος ένας προυπολογισμός που  η αντιπολίτευση δηλώνει την άρνησή της και μάλλον το θεωρεί.. κατόρθωμα , αν παρατηρήσουμε τις δηλώσεις των επικεφαλής..
3 χρόνια το ιδιο πρόβλημα, το ίδιο διακύβευμα.Το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν αναγνωρίζεται και που βεβαίως είναι προερχόμενο από το νόμο της απλής αναλογικής. 
Όλα τα μέλη είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία και καταξιωμένοι επαγγελματίες.
 Αυτό όμως δεν αλλάζει από την θλιβερή εικόνα του επαναλαμβανόμενου ΟΧΙ στον προυπολογισμό, όχι γιατί διαφωνούν με τις προτάσεις,ούτε γιατί οι προθέσεις του προέδρου υποδηλώνουν κάτι. 
Καλώς το ρώτησε  για να υπογραμμιστεί ο κ. Σπηλιωτακάρας
Η αντιπολίτευση είπε ΟΧΙ γιατί δεν αναγνωρίζει την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου.
 Τα προπέρσινα και περσινά σε καιρούς ανέμελους, γίνανε και φετινά σε ζόρικες καταστάσεις για την κοινωνία.Το μήνυμα δεν ελήφθη δυστυχώς!
 Το ΟΧΙ είναι πολιτική θέση σαφώς. Έχει ειπωθεί ποικιλοτρόπως αυτό. 
Αλλά ποια τέτοια πολιτική θέση μπορεί στην πράξη να εξηγήσει στα μέλη, στη κοινωνία, ότι με το ΟΧΙ αυτό σταματούν προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη,σταματά η  έναρξη του OPEN MALL, σταματά   καθετί που σχεδιάζεται για την τόνωση της αγοράς ;
Εκεί το ΟΧΙ ,ως πολιτική θέση, δεν μπορεί να ερμηνευθεί και να έχει και δικαιολογία. Γιατί απλούστατα δείχνει μια αντιπολίτευση που διψά για την ρεβάνς και όχι για την ουσία, που είναι η βελτίωση των συνθηκών, η ευρυματικότητα,η βοήθεια και συμπαράσταση των μελών..
Όσο καιρό η αντιπολίτευση μεμψιμοιρεί ,ψάχνοντας να βρει τρόπους να μηδενίσει το εκλογικό αποτέλεσμα του επιμελητηρίου,και να βάλει εμπόδια στο έργο ενός  προέδρου που δεν αναγνωρίζει(;) όσο καιρό η αντιπολίτευση αυτοχειροκροτείται για το ποιος θα πει την πιο φαρμακερή ατάκα, ο Παναγιώτης Πιτσάκης εδραιώνεται στην κοινωνία των πολιτών.
Όχι  μόνο στον χώρο  των επιχειρηματιών. Είναι ένας δραστήριος πρόεδρος. Και αυτό που έχει πετύχει είναι να διαμορφώσει ένα εξωστρεφές επιμελητήριο,με καθαρά δική του σφραγίδα. Γιατί; Γιατί ουδείς έκανε τον κόπο από τους επικεφαλείς να δώσει προτάσεις, να τον πολεμήσει με προτάσεις. Να τον αιφνιδιάσει με προτάσεις. Ουδείς. Η κοινωνία έχει τόσα προβλήματα, έχει τόση κόπωση, που οι πολεμικές ιαχές "δεν της πάνε" πλέον. Πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν να κάνουν μόνο με αξιώματα.
  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Γεώργαρης το καταλαβε εγκαίρως και τους το είπε κιόλας στην πρόσφατη συνεδρίαση .. 
Επειδή αυτό που έρχεται, όπως λένε οι οικονομολόγοι, είναι πολύ δύσκολο, η αντιπολίτευση είναι εκείνη που θα πρέπει να ανακατασκευάσει τον τρόπο σκέψης της. 
Αλλιώς τα γεγονότα θα την ξεπεράσουν. Νομοτελειακά αυτό θα συμβεί. 

Τζένη Σουκαρά

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση: