13 Νοε 2020

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ: Μιλούν για λουκέτο αλλά εάν δεν υπογράψουν οι δήμαρχοι κανείς δεν μπορεί να την κλείσει - Η επικοινωνιακή επίδειξη ισχύος

 


Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην δεύτερη γενική συνέλευση των μετόχων της “Πελοπόννησος” Α.Ε. η οποία συγκλήθηκε χθες,  Πέμπτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η  Περιφέρεια. Μετά από αυτή την εξέλιξη φαίνεται αναπόδραστη πλέον η εκκαθάριση εν λειτουργία της..

εν λόγω Α.Ε., καταλήγει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος επανέλαβε πως δεν πρόκειται η ΠΕΔ να βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ. Ανακοίνωσε ότι πρόκειται επίσης το όργανο των δημάρχων  να ζητήσει και πάλι  διαχειριστικό  έλεγχο βάζοντας  ορκωτούς λογιστές να εξετάσουν τα οικονομικά της επιχείρησης εκ νέου , ενώ ζήτησε να αναλάβει την προεδρία της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, όπως προκύπτει από το καταστατικό της εταιρίας.

Οι παραπάνω εξελίξεις αναδεικνύουν ένα πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι δύναμης με αντικείμενο την αναπτυξιακή εταιρία. 

Τόσο ο Π. Νίκας με την εκπεφρασμένη του πρόθεση να κλείσει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ και να ιδρύσει μια νέα αναπτυξιακή, όσο και ο Δημήτρης Καμπόσος που ζητά και πάλι τον οικονομικό έλεγχο της εταιρίας, ενώ έχει τοποθετηθεί τουλάχιστον πολιτικά πως δεν αντιλήφθηκε καμία ατασθαλία στο ταμείο της Επιχείρησης, και οι δυο άνδρες αναφέρονται σε μια αναπτυξιακή που οι οικονομολόγοι εξέτασαν και είπαν "πως δεν λείπουν λεφτά". 

Αναφερόμαστε "στην απόλυτη επικοινωνία" επίσης,  διότι και οι δυο άνδρες γνωρίζουν πως η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ δεν μπορεί να κλείσει εάν ο εάν εκ των δυο μετόχων δεν το υπογράψει. Εν προκειμένω, εάνν η ΠΕΔ που έχει το 50% δεν υπογράψει το κλείσιμο της επιχείρησης δεν πρόκειται να κλείσει, επειδή ο άλλος εταίρος(η Περιφέρεια) το επιθυμεί. 

Βεβαίως μπορεί ο Π. Νίκας να την απαξιώσει τόσο που να την καταστήσει απενεργοποιημένη και να κλείσει. Αλλά στ΄ αλήθεια πώς μπορεί να μεταφραστεί μια τέτοια πολιτική πράξη όταν κυρίως αυτή η εταιρία δεν παρουσιάζει έλλειμα ταμειακό αλλά λογιστικό; 

Η εξελίξεις στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους αυτοδιοικητικούς που έχουν μπει στην μέση αυτής της κόντρας, θεωρούν προσβλητικές τις εξελίξεις  και συμβουλεύουν και τον Περιφερειάρχη να μην κρατήσει άλλο αυτή η κόντρα και να τα βρουν με τον Δημήτρη Καμπόσο, για το καλό όλων. 

Εξάλλου κανέναν στην Πελοπόννησο δεν συμφέρει αυτή η πολεμική γιατί δημιουργεί ρήγματα που ποτέ δεν κλείνουν. 

Ήδη οι χειρισμοί Νίκα προς την ΠΕΔ έχει δυσαρεστήσει αρκετούς αυτοδιοικητικούς. 

Κάποιοι πρότειναν στον Καμπόσο να λύσουν τις διαφορές τους με την Περιφέρεια στα δικαστήρια αλλά μέχρι στιγμής επικρατούν οι πιο νηφάλιοι που συμβουλεύουν να πέσουν οι τόνοι και κυρίως να σταματήσει ο επικοινωνιακός πόλεμος. 

Μέχρι στιγμής πάντως ο αυτοδιοικητικός Νίκας δίνει μάχη εναντίον των πρώην συντρόφων του. 


Τζ. Σουκ.