13 Νοε 2020

Όλοι ξέρουν τι έρχεται (και δεν κάνουν τίποτα)


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε τις ευθύνες για το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα (που είναι το πρώτο και όχι το δεύτερο κύμα στη χώρα) στους νέους, που μπαλαμουτιάζονται και διασκεδάζουν (δηλαδή, που κάνουν, ότι πρέπει να κάνει ένας νέος) και...

απέρριψε, ότι έφταιγε το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ, για να ικανοποιηθούν οι αεροπορικές και οι δανειστές που μάλλον τώρα θα έχουν κάπως ιδρώσει, αφού κάθε Έλληνας που πεθαίνει αντιστοιχεί πάνω-κάτω σε 40.000 ευρώ χρέους.

Το κακό με την πανδημία στην Ελλάδα (αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί, αφού κανείς δεν ξέρει τα πραγματικά κρούσματα) είναι, ότι όλες οι περιοχές της χώρας έχουν μικρές ή μεγαλύτερες εστίες.

Ε, κάποια στιγμή θα έμπαινε στη χώρα ο κορονοϊός, δεν είναι δα και επιστήμη να υποθέσεις, ότι ο ιός δεν κοιτάει σύνορα και ράσα και …Θερμοπύλες.

Τι έγινε, κολλάνε και οι ιεράρχες τελικά ε; Από το γεγονός ότι μια ολόκληρη χώρα ασχολήθηκε με κουταλάκια, καταλαβαίνει κανείς το επίπεδο προετοιμασίας.

Και χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι αυτούς που προσποιούνται ότι κυβερνούν στην Ελλάδα (αφού όλοι ξέρουν ότι κυβερνούν οι δανειστές, όλοι εκτός από τους Έλληνες), ουσιαστικά όλες οι χώρες που άνοιξαν τον τουρισμό το καλοκαίρι βρίσκονται σε δεινή θέση σήμερα.

Είναι θλιβερή η γενικότερη κατάσταση της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, παντελώς ανίκανη να προστατεύσει τους ανθρώπους της, αφού δεν είναι δα και μυστικό, ότι χτίστηκε για τις αγορές.

Για την χρεοκοπημένη (δυο φορές) Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Όπως και να έχει, είναι αδύνατον να περιοριστεί ο ιός πλέον, οπότε, μέχρι να βγει το εμβόλιο, οι Έλληνες μια θα βγαίνουν από τα σπίτια τους, εφτά φορές θα μπαίνουν.

Όχι, όμως, γιατί γεμίσανε τα νοσοκομεία, αλλά γιατί αδειάσανε τα ταμεία.

Ήταν που ήταν η ελληνική οικονομία μισοπεθαμένη, κόλλησε και κορονοϊό, Θεός σχωρέσ’ την.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε τα πάντα να κερδίσει χρόνο, έχοντας και την τεχνογνωσία από την πρώτη χρεοκοπία, πιστεύοντας, παράλληλα, ότι θα πέσουν λεφτά απ’ έξω, αλλά ο χρόνος και η τύχη κάποτε τελειώνουν.

Έπεσε θύμα της ίδιας της θριαμβολογίας της.

Ειλικρινά, αν μπορούσε, θα κράταγε τους πολίτες κλεισμένους μέχρι τα 300 χρόνια από την επανάσταση του ’21, δηλαδή ως το 2121, δηλαδή μέχρι το 21ο Μνημόνιο, αλλά φαίνεται, ότι θα είναι κάπως σύντομη η θητεία της.

Με την πτώση στο β΄ τρίμηνο να είναι 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, με το γ’ τρίμηνο να περιμένουν όλοι την λυπητερή από τα πενιχρά έσοδα του τουρισμού (πάει για Βατερλό) και με δεδομένο σχεδόν η ύφεση για φέτος να ξεπερνάει ενδεχομένως το 10%, αλλά και με το χρέος στο 207% του ΑΕΠ περίπου στο τέλος του έτους, δεν θέλει και ιδιαίτερη ανάλυση, για να βγει το εξής πόρισμα: η ελληνική οικονομία τα τίναξε τα πέταλα.

Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζουν οι Έλληνες τόσα χρόνια τη θλιβερή κατάσταση των νοσοκομείων και την έλλειψη γιατρών, ότι οι περισσότεροι γιατροί της χώρας στελέχωσαν τα άλλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία;

Ή την κατάσταση των υποδομών;

Τα γνωρίζουν.

Τα γνωρίζουν, λοιπόν, όπως γνωρίζανε επί 9 μήνες όταν χαριεντιζόντουσαν ο μπουμπούκος, ο Βασιλάκης Καϊλας και μια μορφωμένη θείτσα ή ο κάθε αδίστακτος που αποφάσισαν να βάλουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη· ρε παιδιά, το έχει καταλάβει κανείς, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και κυβερνών κόμμα το ένα από τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα;

Αυτοδύναμοι κιόλας. The eΝΔ. Εδώ έπρεπε να αρχίζει και να τελειώνει το κείμενο, αλλά συνεχίζω.

Επίσης, δεν λέω, σαν κάτι άλλους ηλίθιους, ότι αυτό που έλειπε από τη χώρα, ήταν άλλα 4 χρόνια με τον Αλέξη (κάτι μούτρα που θα έχουν όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνήσουν). 

Σαν να γλιτώνει κάποιος από το στόμα του λύκου και να πέφτει στα νύχια της αρκούδας. Με ενθουσιασμό κιόλας.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι περίμεναν πολλοί Έλληνες να τους συμβεί φέτος· ειδικά, εκείνοι που πανηγύριζαν πέρσι την …έξοδο από την κρίση και τον ερχομό των νέων εθνοσωτήρων.

Την τελευταία φορά, κιόλας, που έγραψα κάτι για την Ελλάδα ήταν νομίζω στις πλημμύρες του Ιανού που έπληξαν τη μισή Ελλάδα. Από τότε, ξέρετε τι άλλαξε; Πνίγηκε και η …άλλη μισή.

Αυτό, ξαναλέω, δεν σημαίνει, ότι καλά παθαίνουν οι Έλληνες, αλλά να μην περιμένουν και κανέναν να τους σώσει ή να τους λυπηθεί.

Είστε μόνοι σας.

Θα μπορούσατε να είστε μαζί, αλλά η Ελλάδα εδώ και καιρό έγινε μια κοινωνία, που ο θάνατός σου είναι η ζωή μου, οπότε δεν ξέρω γιατί εκπλήσσεστε.

Πάντως, αυτοί που προσποιούνται την κυβέρνηση, ενώ όλοι ξέρουν ότι κυβερνούν οι δανειστές (όλοι εκτός από τους Έλληνες, φαίνεται), προσπαθούν από τώρα να σώσουν έστω τα δικά τους τομάρια, γιατί ξέρουν τι έρχεται.

Και οι πολίτες ουσιαστικά ξέρουν τι έρχεται.

Με εκτίμηση,

Άρης


Υ.Γ. Ορίστε μια πρόταση τώρα που κάθεται η μισή (και βάλε) Ελλάδα: Απεργία διαρκείας και στάση πληρωμών. Το ελληνικό κράτος, πάντως, το έκανε. Πριν από σας. Είναι κάπως τραγικό που μια ολόκληρη κοινωνία κάθεται και τους κοιτάει. Αν εξαιρέσουμε τις μαθητικές καταλήψεις, ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε άλλο στη χώρα, άξιο αναφοράς. Ενώ σε όλες τις άλλες χώρες γίνεται ψιλοχαμός. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, μην αρχίζω τώρα να τις αναφέρω. Στις ΗΠΑ, πάντως, γίνεται. Και οι Έλληνες εκεί ακόμα που τους άφησες, ν’ αναρωτιούνται γιατί δεν τους σώνουν, όλοι αυτοί που τους κατέστρεψαν συστηματικά. Σαν να το γουστάρουν το δούλεμα. Δεν ξέρω, επίσης, αλλά παρατήρησε κανένας τώρα τελευταία το έμψυχο δυναμικό της χώρας; Ελαφοκυνηγοί που διαβάζουν …Λένιν,  καμένα βούρλα, πιστούληδες και ψεκασμένοι από τα Lidl. Παπάδες, μακεδονομάχοι και αστυνόμοι. Μια χώρα που πρέπει να ανοίγει μόνο το καλοκαίρι. Λυπάμαι, οι Έλληνες δεν είναι πλέον μικροί, για να το παίζουν αθώοι. Αν αποφασίσουν να κάνουν την αυτοκριτική τους, θα τα σαρώσουν όλα (δεν θέλω να αδικήσω κανέναν λαό και δεν θέλω να δικαιώσω κανέναν τύραννο ή ολιγάρχη) αλλά δεν το βλέπω. Μουτράκια, βλέπω.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, όλοι ξέρουν τι έρχεται αλλά, για την ώρα, περιμένουν το …επίδομα. Άρη, δεν πρόκειται να αντιδράσουν ποτέ οι Έλληνες. Σκέφτομαι, πως, κατά βάθος, το γουστάρουν αυτό που τους συμβαίνει. Αν δεν το γούσταραν, θα έκαναν και κάτι. Δεν κάνουν τίποτα. Μόνο γράφουν “θυμωμένα” σχόλια στα social media. Δεν βαρέθηκαν δέκα χρόνια να γράφουν “θυμωμένα” σχόλια στα social media; Σε λίγο το Twitter θα αρχίσει να τους μπλοκάρει, επειδή γράφουν δέκα χρόνια τα ίδια πράγματα. Πάντως, θα πέσει γέλιο τους επόμενους μήνες, γιατί όλοι σκέφτονται “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;”. Ε λοιπόν, θα πάει ακόμα πιο στραβά. Να είσαι καλά, Άρη.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net