14 Οκτ 2020

Περιφερειάρχης και πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου "νίπτουν τας χείρας τους " για την αποπομπή του συμβούλου της Ελληνικής Αυγής


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήλθε στα προ ημερησίας διάταξης το θέμα της αποπομπής του εκπροσώπου της Ελληνικής Αυγής ,παράταξη που στηρίχθηκε από της Χρυσή Αυγή, μετά και την δικαστική απόφαση που έκρινε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ετύπωση ωστόσο προκάλεσε πρώτα η τοποθέτηση του κ. Σκατζού , προέδρου του ΠΕΣΥΠ, ο οποίος δήλωσε.. αναρμόδιος ,σύμφωνα με το νόμο, να κινήσει διαδικασία τέτοια αποπομπής, διαγραφής , αποφεύγοντας παράλληλα ακόμα και την πολιτική πτυχή του θέματος που ανέπτυξε ο κ. Πετράκος ζητώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει μια πολιτική απόφαη για το θέμα και κατόπιν να διερευνηθεί νομικά η διαδικασία παύσης του συγκεκριμένου συμβούλου.Ο κ. Νίκας λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε τόνισε πως μόνο με τον διάλογο, τις ιδέες και την παιδεία μπορούμε να προχωρήσουμε και όχι με τις φυλακίσεις .Δεν πρέπει να αφήνουμε ουρές, είπε χαρακτηριστικά.
Και παρά το γεγονός πως υπερασπίστηκε την λογική και την συνενόηση ώστε να βρεθεί μια λύση πάνω στο θέμα, θύμισε πως με τον συγκεκριμένο σύμβουλο δεν είχε ποτέ προσωπική επαφή υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι ψήφοι του έπεφταν πάντα σε προτάσεις της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Νίκας αναρωτήθηκε "Τότε δεν μύριζαν οι ψήφοι του κάτι τότε;".
Επί της ουσίας ο περιφερειάρχης απέφυγε να μπει στο πολιτικό σκέλος του θέματος που η επικαιρότητα επιτάσσει λέγοντας πως η βασική αρχή της τήρησης των νόμων σε όλες τις αποφάσεις ,είναι η θέση της Περιφερειακής αρχής και σε αυτό το θέμα.