20 Οκτ 2020

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα - Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων

 



Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης στο Μαξίμου με φόντο τον αριθμό ρεκόρ των 667 κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους ειδικούς ήταν προγραμματισμένη...

για αύριο, ωστόσο διεξήχθη απόψε καθώς ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο στην Κύπρο για τη τριμερή Σύνοδο με την Αίγυπτο. Το "παρών" στη συνάντηση έδωσαν: ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση, ωστόσο δεν τέθηκε θέμα λήψης επιπλέον μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 667 και πλέον ανέρχονται συνολικά σε 26.469. Παράλληλα, 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 νεκρούς συνολικά στη χώρα.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό αύριο, Τετάρτη, στις πέντε το απόγευμα, ανακοίνωσε.