20 Οκτ 2020

Xαμός στην δίκη της Χρυσής Αυγής:Η πρόεδρος αμφισβήτησε την Εισαγγελέα και την κάλεσε να τοποθετηθεί εκ νέου – Διακόπηκε η δίκη


 Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αμφισβήτησε την αλήθεια σε όσα είπε τη Δευτέρα η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, αλλά και της κοινής γνώμης και την κάλεσε να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών, ελέγχοντας την επιχειρηματολογία της σχετικά με το ότι οι καταδικασμένοι..

δεν είναι σε θέση να τελέσουν νέα αδικήματα επειδή η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί. Χαρακτήρισε επίσης αναληθές το ότι ο Γιάννης Λαγός δεν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπως είπε η εισαγγελέας, αναφερόμενη σε δικαστικές αποφάσεις που δείχνουν πως τους είχε παραβιάσει. 

Υπενθυμίζουμε πως η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά, για τον οποίο άλλωστε η νομοθεσία ούτως ή άλλως δεν πρόβλέπει αναστολή.

«Λοιπόν, δύο θεματα θα μας απασχολήσουν. Η κα Εισαγγελέας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκυπτεί ότι αν αφεθούν ελεύθεροι είναι απίθανο να διαπράξουν νέα εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικα μητρώα των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το ’89, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας πράξεις.Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και οι κατωτέρω: Άγγος, Αναδιώτης, Δήμου, Δασκαλάκης, Καζαντζόγλου, Κομιανός, Κορκοβίλης, Μαρίας, Μιχάλαρος, Μπαρέκας, Πατέλης, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Σκάλκος, Σταμπέλος, Τσαλίκης, Χατζηδάκης.

Παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στους κατηγορούμενους που όπως προκύπτει από τα ποινικά μητρώα έχουν καταδικαστεί και σε ποινές καθείρξεως και είναι οι ακόλουθοι: Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, Σιατούνης, Στράτος, Αγριογιαννης, έχουμε ποινή κάθειρξης και για ληστεία και υπεξαίρεση. Χρυσαφίτης, Καλαρίτης, Ευγενικός, Τσακανίκας. Νικ. Τσορβάς, Παπαβασιλείου και κάποιες που θα μπορούσε να τις πει κανείς ήσσονος αξίας. Κατά τούτο κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση», ανέφερε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη. 

Η δίκη διακόπηκε.