31 Αυγ 2020

Η επανεκκίνηση, το Κιόσκι, η διώρυγα, ο Τρικούπης, και το ..μπέρδεμα!


Ως “συμβολική κίνηση επανεκκίνησης” για δράσεις και έργα που θα αποφέρουν ουσιαστική τόνωση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής του Ισθμού χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών.



"Χρέος μας είναι να ανεβάσουμε το όνομα Κόρινθος εκεί που του αξίζει και έχω την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε, με συνεργασία και σκληρή δουλειά. Η ελπίδα και η αισιοδοξία μου εκπηγάζει και από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πανέμορφης και ιστορικής περιοχής, αλλά και στην ποιοτική πολιτική εκπροσώπησή της, από αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους -με την ευκαιρία- τους ευχαριστώ για την παρουσία τους” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

ΥΓ.Το κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών είναι του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.Όχι της Κορίνθου, για την οποία μίλησε ο κ. Νίκας .Τα διοικητικά όρια στα οποία βρίσκεται το Κιόσκι είναι του Δήμου Λουτρακίου.Επομένως ήταν λίγο άκομψο να ακούει τουλάχιστον ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του LTO πως πρέπει να ανεβάσουμε το όνομα Κόρινθος εκεί που του αξίζει.Πάντως ως σκέψη, πράγματι, ο περιφερειάρχης πρέπει να 'βάλει πλάτη' για την πρωτεύσουσα. 


Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για τη διώρυγα λέγοντας χαρακτηριστικά:  
“Ευρισκόμενος εδώ, δίπλα στην Διώρυγα -το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο της χώρας μας- αισθάνομαι την ψυχή του Τρικούπη” συνέχισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ειδικά για την περιοχή του Ισθμού και την Κορινθία γενικότερα σημείωσε ότι ήδη προγραμματίζονται, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και σε συνεργασία με την ΑΕΔΙΚ “Διώρυγα”, εργασίες για την στερέωση των πρανών της, έργο περί τα 18.000.000 ευρώ.