31 Αυγ 2020

Η καπνισμένη Πύλη των Λεόντων θα μας κατατρέχει και θα υπενθυμίζει την Εθνική μας ντροπή - Της Τζένης Σουκαρά




Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό...


κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη.
Η εικόνα από την μαυρισμένη Πύλη των Λεόντων μόνο θλίψη προκαλεί. Για την ανικανότητά μας να προστατέψουμε τους θησαυρούς μας, την ανυπαρξία μας να παραδεχθούμε την ανικανότητά μας να προλάβουμε, να θωρακίσουμε έστω να παραδεχθούμε πως ...σφάλαμε!

Η εικόνα της φωτιάς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και η ηχηρή σιωπή των ΜΜΕ δείχνει την ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα, του Έλληνα μετά τα μνημόνια και εν τω μέσω μιας πανδημίας. 
Διαχειρίζεται τον μικρόσκοσμό του με παραδειγματική απάθεια για το περιβάλλον στο οποίο ζει. 
Δεν έχει σχέση πλέον σε αυτή τη χώρα το ποιοι συντελούν στην καταστροφή μας, ποιοι διαπράξανε το έγκλημα,έστω και εαν υπήρξαν θρασεις και επένδυσαν στις καταστροφές και στις τραγωδίες. 


Η καπνισμένη Πύλη των Λεόντων εμάς θα μας κατατρέχει. 
Εμάς που τρέξαμε να κλάψουμε για την Παναγία Των Παρισίων και δεν έχουμε γράψει δυο σειρές για το Παλάτι του Αγαμέμνονα, που συντηρεί την ιστορία μας και τη διαδρομή μας, αιώνες τώρα, καλύπτοντας το πόσο ολίγιστοι είμαστε οι σημερινοί. Και επειδή όσοι μας κυβερνούν το ξέρουν αυτό το γεγονός, γι αυτό προσπαθούν να μας πείσουν εκεί στο Υπουργείο, πως τα έκαναν όλα σωστά και αλληλοσυγχαίρονται!Και εμείς οι αναξιοπρεπείς αντί να δείξουμε ,έστω , μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα πως αυτό που συνέβη δεν μπορούμε έτσι, να το καταπιούμε απλά, λέγοντας πως ήταν άλλη μια πυρκαγιά που έσπειρε την καταστροφή, δείχνουμε και κατανόηση φοβούμενοι κάποιοι μήπως διαταραχθεί αυτή η φαρσοκομωδία που ζούμε. 
 Επίσης γνωρίζουν όσοι μας κυβερνούν  πως εαν δίπλα στους καπνούς  βάλουν στον Έλληνα  το Bog Brother θα κερδίσει το δεύτερο , και αυτό έπραξαν εχθες..Υπογραμμίζοντας πόσο επιπόλαιοι και κοιμισμένοι είμαστε. 
Ντροπή μας.