17 Αυγ 2020

Στην «εντατική» ο Τουρισμός: Τα αυξημένα κρούσματα βάζουν «φρένο» στις νέες κρατήσεις


Δύσκολο το καλοκαίρι για τον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας, με τους ξενοδόχους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι τα στοιχεία για την πορεία του...


Τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και στις βασικές «δεξαμενές» αφίξεων έχουν επιβραδύνει ακόμα περισσότερο την ταξιδιωτικη ζήτηση από το εξωτερικό. Οι ξενοδόχοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με το μέλλον για αυτούς να προμηνύεται δύσκολο.
Εκτός από τη μεγάλη αύξηση των νέων μολύνσεων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, ένα άλλο στοιχείο που λειτουργεί ανασταλτικά για τους τουρίστες είναι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αλλά και τα έκτακτα μέτρα για τη συγκράτηση της διασποράς σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος κλπ, που έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στο τουριστικό τοπίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξενοδόχοι και οι φορείς του Τουρισμού εκτιμούν ότι θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση της ταξιδιωτικής κίνησης. Ήδη από τις πρώτες ημέρες του μήνα φάνηκε πως η ζήτηση από το εξωτερικό δεν θα είναι η αναμενόμενη και πως η διστακτικότητα για την πραγματοποίηση ταξιδιών είναι μεγάλη, γεγονός που ανατρέπει τις εκτιμήσεις και για την πορεία της ταξιδιωτικής ροής, αλλά και για τις συνολικές εισπράξεις από τον Τουρισμό, που σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις δεν φαίνεται να ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 5 που αναμένονταν αρχικά και τα είκοσι δισεκατομμύρια πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.