17 Αυγ 2020

Η κάθοδος των παραθεριστών- "Βούλιαξαν" από κόσμο τα θέρετρα της Κορινθίας - Ποιοι οι αγαπημένοι προορισμοί


Δεν γνωρίζω εάν "έπιασε' η καμπάνια των αυτοδιοικητικών και του Επιμελητηρίου  ώστε η Κορινθία να είναι φέτος ο προορισμός κυρίως των Αθηναίων αλλά , ναι, θα ομολογήσουμε πως αυτές τις ημέρες γίνεται το αδιαχώρητο στα τουριστικά θέρετρα του νομού. 


Λουτράκι ο ..βασιλιάς!

Το Λουτράκι από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου "βουλιάζει" από κόσμο.Θυμίζει τις καλές προ κορωνοϊού εποχές.Το Λουτράκι είναι το διαμάντι του νομού και στις πρώτες θέσεις προτίμησης. 
Δεν γνωρίζουμε εαν αυτό μπορεί να ισοφαρίσει "την χασούρα" του φετινού καλοκαιριού, είναι ωστόσο μια σημαντική ανάσα για τους επαγγελματίες και ξενοδόχους.
Αυτό που κάποια στιγμή πρέπει να προσεχθεί είναι πως  σε τέτοιες περιόδους αιχμής , πρέπει να γίνει κάτι με την κυκλοφορία μέσα στην πόλη, διότι το μποτιλιάρισμα είναι άνευ προηγουμένου. 

Λέχαιο Άσσος Περιγιάλι- άνοιξαν τα εξοχικά!

Γέμισαν ζωή τα παραλιακά χωριά του δήμου Κορινθίων.
Ο πανέμορφος Άσσος, το  Περιγιάλι και το Λέχαιο χθες έσφιζαν από ζωή.Οι Αθηναίοι άνοιξαν τα υπέροχα εξοχικά που έχουν  και δεν έμεινε κόλπος στις δαντελωτές ακρογιαλιές της περιοχής που να μην βρίσκονται παρέες να απολαμβάνουν το γραφικό τοπίο. 
Μοναδική παραφωνία καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής, λόγω της αύξησης των παραθεριστών και της ανόδου της θερμοκρασίας ,τα σκουπίδια.Θα έπρεπε να γίνει έστω μια φορά μέσα στο διήμερο η αποκομιδή των απορριμμάτων. Η μυρωδιά κάποιες στιγμές ήταν "απαράδεκτη" για τουριστικό θέρετρο. 

Βραχάτι ..ο ασφαλής προορισμός!

Παραδοσιακός προορισμός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και το Βραχάτι, τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου τιμήθηκε δεόντως όπως και τα άλλα παράλια μέρη της περιοχής. 
Πληρότητα στα δωμάτια και στα ξενοδοχεία, ανακούφιση για τους επαγγελματίες,που πέρασαν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

Διμηνιό, Μελλίσι ,  Ξυλόκαστρο, παραδοσιακά θέρετρα

Αγαπημένοι προορισμοί από ..πάντα, είδαν αυτές τις ημέρες μια πρωτοφανή "επιστροφή" των παραθεριστών στα μέρη τους. 
Γέμισαν δρόμοι, εστιατόρια και ταβέρνες, καταλλυμματα που από τις αρχές Αυγούστου είχαν ήδη παρουσιάσει πληρότητα. 
Τα σκουπίδια και εδώ το πρόβλημα που σε πολλές περιοχές η δυσοσμία ήταν αφόρητη. 

Κιάτο - Κόρινθος  
Και οι δυο μεγάλες πόλεις του νομού επωφελήθηκαν της κίνησης ...των τουριστικών περιοχών και είδαν κάτι να κινείται  στα μέρη τους. Αυτό βεβαίως αποτελεί και έναυσμα για μελέτη για το πώς επιθυμούμε να δούμε τις πόλεις μας ,και με ποιο προσανατολισμό. 
Και αν μπορούμε να πούμε πως στο Κιάτο έχει διαφανεί ο σχεδιασμός, στην πρωτεύουσα πρέπει να ανασυνταχτούν δυνάμεις διότι δεν μπορεί να ανακάμψει με ευκαιριακές κινήσεις.