9 Ιουλ 2020

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές


Μέχρι στιγμής, η φωτιά, που καίει δασώδη έκταση, πευκόφυτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για προληπτικούς..


λόγους  εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις, η μία στρατιωτική και η άλλη πολιτική, που στεγάζονται εκεί και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο στην Ξυλοκέριζα και θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση όταν δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.  
Βορειανατολικά της περιοχής, στην αντίθετη κατεύθυνση, βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, που, για την ώρα, δεν απειλούνται, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και στην περιοχή επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στις 2 μετά το μεσημέρι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν, και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 79 πυροσβέστες και 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.