2 Ιουλ 2020

Γεράσιμος Παπαδόπουλος:Το δύσκολο μέρος είναι η αξιολόγηση των σημάτων που θα δώσουν οι φορητοί σεισμογράφοι στις Αλκυονίδες


Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφερόμενος στην περιοχή των Αλκυονίδων και την τελευταία σεισμική δραστηριότητα που παρουσιάζει αναφέρει τα εξής:
"  Η σεισμική δράση στον Ανατoλικό Κορινθιακό το τελευταίο 2μηνο...


είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Εισηγήθηκα στο Αστεροσκοπείο να τοποθετήσει φορητούς σεισμογράφους για καλύτερη παρακολούθηση. ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ. ΄Εκαναν και δημόσια ανακοίνωση, παρέλειψαν να αναφέρουν ποιός το εισηγήθηκε....δεν πειράζει...η ουσία μετράει. Υπάρχει και δίκτυο μαγνητομέτρων εκεί από το 2011. Τώρα είναι τα δύσκολα. Δηλαδή, η από εδώ και πέρα αξιολόγηση, γιατί η καταγραφή μόνη της δε λέει τίποτα. Όταν χρειαστεί θα επανέλθω."
Η επιστημονικές έριδες βεβαίως εμάς δεν μας αφορούν στο βαθμό που δεν επηρεάζουν την επιστημονική έρευνα. Και βεβαίως ελπίζουμε τα στοιχεία που θα βγούν απο αυτή την παρακολούθηση να αξιολογηθούν επαρκώς.