23 Ιουλ 2020

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Δύσκολη και αυτή η νύχτα – Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης η περιοχή


Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να καίει η μεγάλη φωτιά στην 
Κορινθία, που ξεκίνησε την Τετάρτη (22/07) από τις Κεχριές και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα περάσουν 2η δύσκολη νύχτα.
 
Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής επί ποδός. Τραυματίστηκε πυροσβέστης…
Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι προωθείται η εκκένωση και του χωριού Σοφικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι που διέψευσε η Πυρισβεστική. 
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως αποφασίστηκε νέα εκκένωση οικισμού, αυτή στο Ρητό Κορινθίας, ενώ έγινε γνωστό πως ενεργοποιείται ο Copernicus για τη δορυφορική παρακολούθηση της φωτιάς.

Η φωτιά σκαρφάλωσε το βουνό που είναι πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Αυτό είχε πως αποτέλεσμα να δοθεί το μεσημέρι εντολή εκκένωσης για τη Δράσσα και το ράντζο – κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό. 

 Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων».

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».


Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα.

Στην περιοχή, παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.


Τραυματίστηκε στο κεφάλι πυροσβέστης

Την ίδια ώρα,ένας πυροσβέστης, ο οποίος επιχειρούσε στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, τραυματισμένος στο κεφάλι.