23 Ιουλ 2020

Άλλα λέει ο Νίκας άλλα οι υπουργοί : Tι συμβαίνει με το φυσικό αέριο;


Διαβάζω πως, σε ευρεία σύσκεψη χθες,που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  διαπιστώθηκε οτι η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο, τα μεγάλα έργα, μεταξύ των...


οποίων περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ), κι ακόμα οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού.

Και αναρωτιέται κανείς εαν οι αυτοδιοικητικοί συνεννοούνται μεταξύ τους. Η Κόρινθος και η Τρίπολη έχουν ανακοινώσει πως φέρνουν το φυσικό αέριο μέσω ιδιώτη. Υπεγράφη και ΦΕΚ .Οιδυο υπουργοί Δήμας και Βλάσης το δηλώνουν .Ο περιφερειάρχης μας λέει  πως θα είναι έτοιμη η Περιφέρεια το φθινόπωρο να εντάξει μόνο για τη ΔΕΔΑ 20 εκατ. ευρώ.
Ο πλήρης παραλογισμός ενός πολιτικού παιχνιδιού; 
Και αυτό το πολιτικό παιχνίδι ποιους αφορά; 
Και οι πολίτες γιατί να το παρακολουθούν και να σαστίζουν; Να έχουμε δυο υπουργούς να ανακοινώνουν διασυνδέσεις των δυο πρωτευουσών με ιδιώτη για την έλευση του φυσικού αερίου και η Περιφέρεια τι; 
Έχει άλλο σχεδιασμό;
Έχει άλλη βεβαιότητα; Έχει άλλα διαπιστευτήρια; Να το πει. 
Εαν υπάρχει κάτι νεώτερο που να ισοδυναμεί με το ΦΕΚ που εξεδόθη για την Κόρινθο, εμείς θα στηρίξουμε την Περιφέρεια γιατί πιστεύουμε στον δημόσιο χαρακτήρα του φυσικού αερίου. 
Αλλά μέχρι ώρας επειδή το τοπίο είναι θολό και πολλοί θα μιλήσουν για παζάρια : 

Το ερώτημα που γενάται είναι εαν μιλάνε μεταξύ τους οι πρωταγωνιστές. 
Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι πως κάποιος δεν λέει αλήθεια. Ποιος είναι; 
Κάποιος να μας απαντήσει.