16 Ιουν 2020

Όταν η αυτοδιοίκηση ενώνει δυνάμεις: Προγραμματική σύμβαση δήμου Βέλου Βόχας και δικτύου ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ με στόχο μεγάλα έργα


Μια πολύ σημαντική στιγμή για το δήμο Βέλου Βόχας και μια πολύ σημαντική συμφωνία είναι αυτή που υπογράφτηκε σήμερα ανάμεσα στον πρόεδρο του δικτύου ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ Δημήτρη Καφαντάρη και στον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο.
Σε μια χώρα με ροπή προς...


την διαίρεση κάθε προσπάθεια ένωσης με στόχο την ανάπτυξη,είναι άξια αναφοράς. Στο δίκτυο ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ οι αυτοδιοικητικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους. 

Και φαίνεται πως το δήμο Βέλου Βόχας ο κ. Παπακυριάκος έχει φουλάρει τις μηχανές με στόχο τα μεγάλα έργα. 

Σήμερα  ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης ( πρώην δήμαρχος Πύλου Νεστωρος)  – Πρόεδρος του Δικτύου ΄΄ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ΄΄ και ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας και Ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου κ. Αννίβας Παπακυριάκος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την ΄΄ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ".

Με τη συγκεκριμένη δράση υλοποιείται η αμοιβαία συνεργασία των συμβαλλομένων με σκοπό την από κοινού συμμετοχή στην ωρίμανση του αναπτυξιακού έργου της παρούσας, το οποίο περιλαμβάνει:

1. Μελέτη για την υδροδότηση Δήμου Βέλου Βόχας από νέα δίκτυα μεταφοράς ύδατος
2. Αντισεισμική μελέτη υδατόπυργου Βραχατίου διατομής ρεμάτων και γεφυρών εντός οριοθετημένου ρέματος Ζαπάντη
3. Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων Δήμου Βέλου Βόχας μέσω φωτοβολταϊκών σταθμών με εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού.

Η συμμετοχή του Δήμου Βέλου Βόχας στο συγκεκριμένο δίκτυο ενισχύει τη δυναμικότητα των υπηρεσιών για την υλοποίηση των δράσεων του Δήμου.