16 Ιουν 2020

Της ημιμάθειας τα καμώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων




Και που λες, στη  Σικυώνα ετοιμάζονταν για την "καυτή" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ. 
Και το σημειώνω αυτό, διότι είθισται οι αντιπολιτεύσεις να κάνουν φασαρία όταν έχουν "πιάσει λαβράκι" 
και διαμορφώνουν  επικοινωνιακώς...
το κλίμα έτσι που να δείχνει  η προσεχής συνεδρίαση πως θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Στο Κιάτο όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος ενημέρωσε την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Μαΐου, ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει αναλυτική παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑ Σικυωνίων και της πορείας της, από την ίδρυσή της έως το 2018, 21 χρόνια συνολικά. 

Η αντιπολίτευση ζήτησε προθεσμία να γίνει το συμβούλιο μέχρι τις 15 Ιουνίου για να προλάβει να ενημερωθεί.
Σωστό, κατανοητό και πρέπον.
Μέχρι εκεί όμως πατριώτη,το σωστό, το κατανοητό και το πρέπον,  διότι η σκέψη άλλαξε την ορθόδοξη ρότα. Και λειτούργησε ανάποδα!
Σου λέει, γιατί να μας τα πει ο Σταματόπουλος όταν εκείνος θέλει και να μην τον αιφνιδιάσουμε, ζητώντας εμείς συμβούλιο στον χρόνο που θέλουμε!
Ξεφυλλίζοντας στα γρήγορα τον «Κλεισθένη» έμπλεοι αντιπολιτευτικής ορμής, είδαν ότι μπορεί η αντιπολίτευση να καλέσει συμβούλιο.
Έτσι στις 10 Ιουνίου, περήφανοι για το "εύρημα" τους και γεμάτοι πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση, έπεισαν το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης και  κατέθεσαν στα γρήγορα αίτηση σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου με μόνο θέμα την πορεία της ΔΕΥΑΣ! Υπολόγισαν και το χρόνο που χρειάζονταν να προετοιμαστούν και το όρισαν για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Υπογραφές, χαρτιά, πρωτόκολλο, όλα καλά, το αίτημα κατατέθηκε!
Έλα όμως που όπως πάντα ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!
Από τη στιγμή που το αίτημα κατατέθηκε, το συμβούλιο έπρεπε να γίνει εντός εξαημέρου! 
Αυτό λέει ο νόμος!Επομένως δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης του πρώτου 10ημέρου του Ιουλίου.
Διότι σου λέει ο νομοθέτης για να το ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση υπάρχει λόγος σοβαρός. Της δίνω λοιπόν τη δυνατότητα αμέσως να δράσει.
Πού να φανταζόταν ο νομοθέτης την ιδιάζουσα περίπτωση η αντιπολίτευση να θέλει γενικώς να πάρει τον χρόνο της; 
Έμαθα όμως και κάτι άλλο, από καλά πληροφορημένη πηγή, την προηγουμένη του συμβουλίου,  ότι περιόδευαν οι ταγοί της προσπάθειας αυτής με το ανάλογο με την περίσταση επιτυχημένο ύφος, αφού θεώρησαν πως έσυραν την δημοτική αρχή σε αυτή τη "δυσμενή θέση"  στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου, ψάχνοντας....... για την εισήγηση του θέματος της ΔΕΥΑΣ που θα συζητιόταν! 

Φανταστείτε, καλοί μου αναγνώστες, το σοκ και την αμηχανία, όταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι την εισήγηση έπρεπε να την υποβάλλουν εκείνοι, αφού το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει μετά  από δικό τους αίτημα!

Καταλαβαίνετε  τώρα τι παθαίνει κάποιος  όταν τον διορθώνουν οι υπάλληλοι..Το λες και στραπάτσο!
 Όμως το καταπίνεις  και  μπαίνεις  στο συμβούλιο.

Μην στα πολυλογώ, ο στόχος του αιφνιδιασμού μετατράπηκε σε  ναυάγιο !
Άλλοι ξεροκαταπίναν  και άλλοι επέμειναν στις μεγαλοστομίες μέχρι τελικής πτώσεως , κάποιοι «έστριψαν δια του αρραβώνος» και άλλοι  είπαν - ξείπαν μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και να αποχωρήσουν με σκυφτό το κεφάλι.

 Αυτό ήταν πάθημα - μάθημα αυτοδιοικητικής πρακτικής,  τακτικής και κυρίως γνώσης.Διότι η ημιμάθεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος!