7 Ιουν 2020

Μη φοβάστε τίποτα...


η ανοησία της αγέλης έχει ήδη επιτευχθεί στην Ελλάδα

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου! Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και του επιστημονικού επιτελείου, που την συμβουλεύει όλο αυτόν τον καιρό, το λιγότερο που έχουν προκαλέσει (πέρα από τα γέλια και τα σχόλια στα social media) είναι μια περαιτέρω μείωση της όποιας αξιοπιστίας είχε. 


Βγάλε μάσκα, φόρα μάσκα.

Εδώ κολλάει, εκεί δεν κολλάει.

Μην γλείφεις κουτάλι, γλείψε κουτάλι.

Απαραίτητα τα test για τον Covid-19 για τον κάθε τουρίστα, δεν χρειάζονται παρά μονάχα δειγματοληπτικά test λίγες μέρες μετά.

Live your myth in Greece, Greek summer is a state of mind.

Και πώς να μην είναι, άλλωστε, όταν η Ελλάδα από υγειονομική άποψη παρέμεινε η πιο ασφαλής χώρα στον πλανήτη από το 460 π Χ και δώθε! Το είπε κι ο Ιπποκράτης! Για εμάς, που είχαμε την τιμή να γεννηθούμε Έλληνες ήταν γνωστό, οι ξένοι τουρίστες ήταν αυτοί που δεν είχαν ιδέα. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Μονάχα οι Έλληνες τα κακαρώνουν διαχρονικά.

Μετά λοιπόν το έπος του κορονοϊού, η ηγεσία του τόπου και τα πρόβατα που τους ακολουθούν, ετοιμάζονται για νέες επιτυχίες στην αέναη εκτίναξη του ελατηρίου της ανάπτυξης.

Μετά την κρυάδα του κορονοϊού, ετοιμάζεται να βρέξει euros από την ΕΚΤ και οι Έλληνες έχουν βγει έξω με τα πανέρια, προκειμένου να μαζέψουν την σοδειά των ευρωπαϊκών τους επιλογών.

Μέχρι να έρθουν βέβαια τα λεφτά, θα πέσει μια σχετική πείνα, αλλά ο λαός είναι μαθημένος από τις κακοτοπιές και δεν το βάζει κάτω. Κάνει υπομονή μέχρι ο ουρανός να γίνει (από μόνος του) πιο γαλανός.

Δεν μας έφτανε η κορονοκρίση και η νέα οικονομική κρίση, έχουμε και τον Ερντογάν να μας ζητά γη και αλμυρό ύδωρ.

Τα αποθέματα σε πόσιμο ύδωρ προλάβαμε και τα σώσαμε δίνοντάς τα σε ιδιώτες-επενδυτές.

Του την φέραμε του παλιότουρκου!

Με τα αλμυρά ύδατα, δηλαδή την θάλασσα, έχουμε ακόμα ορισμένα θέματα. Έχοντας διατηρήσει τα χωρικά μας ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια και όχι στα 12 που προβλέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, επειδή τρομάξαμε με το casus belli της Τουρκίας, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, να μας φτύνουν κατάμουτρα οι Τούρκοι και εμείς να λέμε ότι βρέχει.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, Ερντογάν και Σάρατζ ενημέρωσαν, για την πρόθεση της Τουρκίας να διεξάγει σεισμικές έρευνες και ίσως αργότερα και δοκιμαστικές γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Κρήτης.

Η Άγκυρα, μάλιστα, διακήρυξε, ότι σέβεται τις γειτονικές της χώρες και το διεθνές δίκαιο, αφού δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής ζώνης των 6 ναυτικών μιλίων!

Η Ελλάδα αντέδρασε άμεσα, κάνοντας σαφές, πως οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας στην κατεύθυνση έμπρακτης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Τρομάξατε βρε κουτά; Fake news ήτανε!

Θα πήγαινε ποτέ η χώρα μας σε πόλεμο για λίγο αλμυρό νεράκι;

Η ηγεσία και ο λαός αυτού του τόπου έχουν δεκάδες “κόκκινες γραμμές”, προκειμένου να υποχωρούν εύκολα και χωρίς πολύ φασαρία από την μία γραμμή στην άλλη.

Το μείζον ζήτημα των ημερών δεν είναι το casus belli της Ελλάδας και πότε το λέει, αλλά η ανάγνωση του κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά.
Σαν μπαίνει ο Χότζας στο τζαμί, που λέει και το γνωστό ρεμπέτικο άσμα.

“Μα είναι τζαμί η Αγιά Σοφιά;” θα αναρωτηθεί δικαίως κάποιος.

Εγώ, όμως, δεν πρόκειται να γράψω λέξη παραπάνω για το θέμα αυτό και θα σας παραπέμψω στο σχετικό -καταπληκτικό- κείμενο του παπ, που τα απαντάει όλα!

Με τούτα και με τα άλλα, το συμπέρασμα είναι, νομίζω, προφανές: ευλογημένος τόπος, ευτυχισμένοι άνθρωποι. Φόβος κανένας, η ανοησία της αγέλης στην Ελλάδα έχει από καιρό επιτευχθεί.

Όσος πανικός υπήρξε με τους 160 νεκρούς και τα 2.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, τόσος εφησυχασμός θα υπάρξει, αν εμφανιστούν χιλιάδες νέα κρούσματα από τουρίστες και λοιπούς επισκέπτες.

Όση αναταραχή επικράτησε με την “Μακεδονία μας”, τόση χαλαρότητα θα υπάρχει μέσα στην κοινωνία, ακόμα κι αν η Τουρκία προσαρτήσει την Λευκάδα.

Και ούτε καν το κουβεντιάζω για τα μνημόνια, που πολύ γρήγορα θα έρθουν, μεταμφιεσμένα σε “οικονομική ενίσχυση από την ΕΚΤ”.

“Καλώς ήρθε το Ευρώ” και “καλώς μας ήρθαν τα ΔΝΤάκια τα ζουμπουρλούδικα”, θα φωνάζουν οι πουτάvες στους δρόμους, στις πλατείες, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια!

Πρόκειται για την χώρα των λωτοφάγων. Οι άνθρωποι εκεί ξεχνούν αυτόματα τα προηγούμενα και περιμένουν με λαχτάρα, όλα αυτά που θα ‘ρθουν, που θα είναι πάλι τα ίδια, αλλά θα ξεχαστούν με την σειρά τους το ίδιο εύκολα.

Ευλογημένος τόπος, ευτυχισμένοι άνθρωποι!

Φιλιά πολλά από την Εσπερία, Ηλίας


Υ.Γ.1 Έχω την αίσθηση, ότι η εκρηκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία Φλόιντ και τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν, βαίνει προς εκτόνωση. Δεν είναι μονάχα η απόσυρση του στρατού από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, αλλά και τα “όλοι πλάσματα του θεού” συνθήματα που άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τα τελευταία 24ωρα. Αστυνομικοί που γονατίζουν (κι όταν ξανασηκώνονται σπάζουν κεφάλια), χειραψίες, αγάπες και φιλάκια. Πολλά τα σημάδια. Πάντως, στην ουσία τους τα προβλήματα θα παραμείνουν στην θέση τους. Η πείνα, άλλωστε, καραδοκεί. Μου έχει κάνει όμως πολύ μεγάλη εντύπωση η συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας στις …δημοκρατικές ΗΠΑ. Σαν στρατός κατοχής συμπεριφέρονται. Και εξακολουθούν να γονατίζουν πάνω στα κεφάλια, εκείνων που συλλαμβάνουν. Θα είχε ενδιαφέρον, να φανταστεί κανείς, τι τραβήξανε στα χέρια των Αμερικανών δημοκρατών παλιανθρώπων οι πολίτες του Ιράκ και του Αφγανιστάν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πόσοι βασανίστηκαν, πόσοι βιάστηκαν, πόσοι δολοφονήθηκαν, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός πολιτισμένου δημοκράτη.

Υ.Γ.2 Οι ανακατατάξεις, που κυοφορούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή την περίοδο, είναι ασύλληπτες. Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την κορονοκρίση και την πτώση της τιμής των καυσίμων είναι η Ρωσία. Όσοι φαντάζονται, ότι απέναντι στις ΗΠΑ βρίσκεται ο άξονας Ρωσίας και Κίνας, απλά βρίσκονται περίπου 20 χρόνια πίσω. Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι στην ουσία τους ανταγωνιστικές και ανισοβαρείς. Ο big guy είναι η Κίνα και η Ρωσία από οικονομική άποψη και γεωπολιτική άποψη πολύ πίσω. Για την Μόσχα υπάρχουν μονάχα δύο επιλογές μεσομακροπρόθεσμα. Η φυσική, που σκοντάφτει όμως σε δεκάδες εμπόδια αυτή την περίοδο, που δεν είναι άλλη από την στρατηγική συμμαχία με την Γερμανία και την ΕΕ. Και η αναγκαστική, δηλαδή η συμμαχία με τις ΗΠΑ. Το σενάριο του ρώσικου U-turn έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες, ιδίως μετά από μια επανεκλογή Τράμπ. Ο Πούτιν επίσης δεν είναι ηλίθιος. Θα διαπραγματευτεί μια στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, που θα αφήσει την ΕΕ μετέωρη και την Κίνα ευάλωτη, επιδιώκοντας τα μέγιστα δυνατά ανταλλάγματα για την χώρα του. Αυτό δείχνει η σκακιέρα, όταν την δει κάποιος από ψηλά, όμως χρειάζεται ένα άλλο κείμενο για αυτό. Του έχω βρει ήδη τον τίτλο. “Ο άξονας του επόμενου κακού”.



(Φίλε Ηλία, θα μαλώσουμε. Ηλία, μια χαρά τα πάει η κυβέρνηση των άριστων και των άρρωστων. Από τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, εμένα μου πάνε όλα καλά. Να μην σκεφτώ λίγο και τον εαυτό μου; Μόνο τους άλλους; Ηλία, βρήκα το κέφι μου με τον Μητσοτάκη. Ο άνθρωπος - μεταξύ άλλων - βγήκε και είπε, πως οι τουρίστες μπορούν να βιώσουν την εμπειρία του ελληνικού καλοκαιριού, χωρίς να έρθουν στην Ελλάδα. Πόσο θεός είναι; Στην επόμενη ζωή μου θέλω να είμαι ο Μητσοτάκης. Από τις 15 του μήνα, που θα απελευθερωθούν οι απολύσεις, θα βγει ο Μητσοτάκης και θα πει, πως ο μισθός είναι μια ιδέα. Είναι μια αντίληψη. Ποιος άλλος μπορεί να τα λέει αυτά και να μην αντιδράει κανείς; Τους έχει μαγέψει όλους. Ηλία, όλα καλά πάνε στην Ελλάδα. Μας ζηλεύουν όλοι. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)



Read more: https://pitsirikos.net