1 Ιουν 2020

Ξεκαθαρίζουμε την πραγματικότητα από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας σχετικά με.... την "καραντίνα" στη πόλη μας



Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα θορυβηθήκαμε  εμείς οι Κορίνθιοι με τα κρούσματα κορωνοϊού που έγιναν γνωστά στην πόλη μας. 


Η προσοχή που θα πρέπει να επιδείξουμε στους κανόνες υγιεινής είναι δεδομένη, δεν χρειάζονταν τα κρούσματα για να καταλάβουμε αυτό. 
Eπειδή κάποιοι στην πόλη έχουν πάθει μια κάποια  υστερία και έχουν γεμίσει από τον φόβο τους κυρίως τον κόσμο με ψέμματα επόμενο ήταν και  να τον αναστατώσουν. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Δεν έχουμε παραπάνω διαγνωσμένα κρούσματα από αυτά που έχουν ανακοινωθεί. 
Κανείς δεν μας τα κρύβει γιατί ...δεν μπορεί να τα κρύψει. Γιατί εαν τα κρύψει αλίμονό μας! 
Επομένως εκείνοι οι αστείοι τύποι που σας λένε μετά βεβαιότητας πως έχουμε τουλάχιστον πχ 10 κρούσματα ακόμα λένε ανοησίες. Διότι η γενική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μιλά καθημερινά για 2 εως 4 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα. 
Επίσης κάποιοι "σοβαροί άνθρωποι" διάνθισαν την ταραχή τους με διάφορα σενάρια.Π.χ. Πριν από λίγο πήγα στο Σούπερ Μαρκετ και "σας διαβεβαιώ πως δεν αφήνουν κανέναν πια χωρίς μασκα και γάντια." Μακάρι να συνέβαινε αυτό από πλευράς πρόληψης. Έτρεξα να δω αμέσως , εγω προσωπικά,είναι αλήθεια.
Τίποτα τέτοιο δεν ίσχυε και πραγματικά τα έχασα!
Επειδή επίσης κάποιοι λένε πως ετοιμάζονται να έλθουν από τον ΕΟΔΥ ειδικές μονάδες να μας κάνουν τεστ. 
Η απάντηση είναι πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο γνωστό, αλλά και να έρχονταν τι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει; 
Δεν διαβάζετε ειδήσεις; Δεν βλέπετε που ο ΕΟΔΥ τώρα έφτασε εως και την Κίμωλο που έχει δεν έχει 30 κατοίκους, για να κάνει τεστ ΤΩΡΑ; Τι σημαίνει αυτό; Η Κίμωλος είναι πεντακάθαρη .
Επειδή στο σφάλμα του πανικού υπέπεσαν και διάφοροι  θεσμικοί, όμως, που καλό είναι να προσέχουν όταν λένε πού το λένε  όταν φοβούνται κάτι, γιατί  τις τελευταίες ώρες ακούσθηκε πως κάποιοι ανησυχούν  για καραντίνα της πόλης. 
Αν είναι δυνατόν! 
Για ποιον λόγο; 
Μόνο εαν είχε συμβεί κάτι στη δομή φιλοξενίας. Κατι τέτοιο δεν συμβαίνει, που ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση η δομή μπαίνει σε καραντίνα, όχι η πόλη. 
Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως. Ας συμφωνήσουμε όλοι πρώτα από όλα πως προέχει η υγεία μας.
Πρώτοι θα σπεύσουμε να ανακοινώσουμε ή να καταγγείλουμε κάτι, όπως το έχουμε κάνει. 

Αλλά ας πάψουμε τις ανοησίες την στιγμή που τόσοι επαγγελματίες πάνε να ορθοποδήσουν ..