25 Μαΐ 2020

Σπ. Καραβάς: "Ευθύνη να εξυπηρετήσουμε να λάβουμε γενναίες αποφάσεις για το τόπο μαςως δήμος και ως ιδιώτες επαγγελματίες ΄'


Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ο Σπύρος Καραβάς στέλνει το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες του Ξυλοκαστρίτες και Ευρωστίνιους:
" Ανοίγουν εστιατόρια,καφετέριες και beach bar που χρόνια τώρα δίνουν άλλο χρώμα στη ζωή μας και τόσο μας έλλειψε αυτό το διάστημα η λειτουργία τους.


Μέτρα και περιορισμοί στη λειτουργία τους από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΦΕΤ θα δυσκολέψουν στην αρχή ιδιοκτήτες και πελάτες και θα αυξήσουν το λειτουργικό κόστος. Από την άλλη πλευρά τα οικονομικά μέτρα στήριξης που αναμένονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη ανάσα στον τόσο δοκιμασμένο από την κρίση κλάδο. Η υπομονή και αυτοσυγκράτηση, τόσο των ιδιοκτητών και των πελατών, όσο και της πολιτείας στην εφαρμογή των μέτρων και τον λελογισμένο έλεγχο τήρησης αυτών, είναι αποδεδειγμένα ο ασφαλέστερος οδηγός για τη γρηγορότερη επιστροφή στις προ κορονοϊού συνθήκες λειτουργίας.
Ο δήμος μας αναμένεται να υποδεχτεί φέτος το καλοκαίρι μεγαλύτερο όγκο παραθεριστών, κάτι που μας γεμίζει με ευθύνη και αισιοδοξία. Ευθύνη να εξυπηρετήσουμε ως δήμος και ως ιδιώτες επαγγελματίες υπό δυσμενείς συνθήκες ακόμα περισσότερους, να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε επιτέλους ελκυστικότερες πόλεις και χωριά, να λάβουμε γενναίες αποφάσεις μαζί με τον εμπορικό κόσμο και τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής για το τουριστικό προϊόν μας και την παροχή υπηρεσιών που προσφέρουμε, αρχής γενομένης από την αυριανή καθυστερημένη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του δήμου μας. Αισιοδοξία για το μέλλον αυτού του μαγικού και ελκυστικού τόπου που ζούμε, που αποτελεί ακόμα πόλο έλξης και μας χαρίζει απλόχερα ιδανικές συνθήκες διαβίωσης!
Από αύριο θα ξαναβρεθούμε στα ίδια μέρη!!
Καλές δουλειές σε όλους σας!!!
Καλό καλοκαίρι!!!"