25 Μαΐ 2020

Η ζωή πλάκα μας κάνει ...Της Τζένης Σουκαρά


Καλή εβδομάδα, με κέφι και μπρίο.
-Άνοιξε η εστίαση και η επικοινωνία της χώρας, παραληρεί από χαρά, δείχνοντας στους επίδοξους επισκέπτες μας πόσο ωραίοι τύποι είμαστε. 
Για να λέμε τώρα και την αλήθεια, κουραστήκαμε να είμαστε με ένα...


καφέ στο χέρι και να κάνουμε τους αθλητές. Τώρα ήλθε η ώρα να απλωθείς στα στέκια σου και να πιεις τον στιγμιαίο σου καφέ για ώρες.
Διότι έτσι το θέλει η παράδοση, έτσι το θέλει και η κουλτούρα σου.Το "δέσιμο" του Έλληνα με το στέκι του για καφέ αποδείχθηκε στη καραντίνα, όταν έπαιρνε το καφέ του delivery και έκλαιγε στα σκαλοπάτια της καφετέρειας για να του ανοίξει!
Σήμερα λοιπόν, καφετέρια και συμπολίτης  έτρεχαν σε slow motion για να συναντηθούν με δάκρυα χαράς ,λες και τους βρήκε η Χατζηβασιλείου μετά από 20 χρόνια.Δεν το λες και λίγο! Τέτοιο κενό ψυχικό!
-Αυτή δεν είναι χώρα,είναι παράδεισος αγαπητέ μου, το λέει και ο Βρετανικός Γκάρντιαν για την Ύδρα και αναρωτήθηκα αμέσως.."τώρα ανακάλυψε η Βρετανική εφημερίδα την Ύδρα;"
 Αφήστε καλέ μου το καημένο το νησί μαζί με τα γαιδουράκια του. 
Επισκεφτείτε την Αθήνα! 
Ξέρετε πόσα στρέμματα ερημιά θα έχετε;Πείτε και στον Χ. Θεοχάρη να σας φέρει γαιδουράκια να κάνετε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Βασιλίσσης  Σοφίας. Περάστε και από το Μαξίμου να φωτογραφηθείτε με τον πρωθυπουργό που κατάφερε άθλο να μην νοσήσουμε, και τώρα ετοιμάζεται για νέα εκστρατεία για την οικονομία. 
Περάστε από Μαξίμου και αφήστε το νησί στην ησυχία του!
-Πλωτές μονάδες, διαβάζω, βρίσκονται στη Σίκυνο για να κάνουν οι κάτοικοι τέστ.
Η φαρσοκομωδία θα συνεχιστεί διαβάζω, οι του ΕΟΔΥ θα πάνε  στη Μήλο, στη Κίμωλο (ειδικά εκεί θα πιάσουν κορωνοιό λαυράκι) και στη Φολέγανδρο (εκεί ο κορωνοιός θα συλληφθεί επ αυτοφώρω να ρεμβάζει και η σύλληψή του θα γίνει και βίντεο κλιπ).
Νόμιζω πατριώτη μου ότι αντιλαμβάνεσαι τον σχεδιασμό!
Να ξέρουμε πόσοι είμαστε και κατόπιν πόσοι θα παραμείνουν  στην αγέλη.
-Τα δημοτικά ανοίγουν από πρώτη του μηνός για να ξανακλείσουν σε 26 ημέρες . Αυτό σου αποκαλύπτει ένα σχεδιασμό, βάση μιας πυραμίδας , δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
Ξέχασα , να πω στο Νικολάκη πως η μάσκα είναι προαιρετική!Θα με ρωτήσει τι είναι αυτό, θα του εξηγήσω και την βλέπω τη μάσκα στην καλύτερη να κρέμεται από το ένα αυτί στη χειρότερη στην κωλοτσεπη μετά από το νίντζα που θα παίξουν. Ερώτηση αδαούς ,αθώας , μιας άλλης εποχής:
Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα λένε τραγουδάκια ; Δεν θα φεύγουν σταγονίδια; Να το πω στο Σπυράκο, αδελφού του Νικολάκη,  να φιλήσει όλο το κόσμο εκεί!Και τη δόλια τη δασκάλα!
-Στα ΚΑΠΗ θρήνος!Διπλοκλειδωμένα! Κλαίνε τις εκδρομές, τις συναθροίσεις, την ηλικία τους που δεν μπορούν να καταλάβουν τι έγινε στον Έβρο.Και κανείς δεν μπορεί να τους πείσει ότι είναι υγιείς. Πώς να καταλάβουν οι άνθρωποι όταν:
Ο Πέτσας διαβεβαιώνει πως δεν έγινε τίποτα, δεν υπήρχε τουρκική παρουσία σε ελληνικο έδαφος, ο Δένδιας παίρνει απόστάσεις από τους χειρισμού του υπ. Εθνικής άμυνας.
Το σκηνικό συμπληρώνει το αιχμηρό σχόλιο της φιλονεοδημοκρατικης Ομάδας Αλήθειας στο Facebook που «αδειάζει» τον Ν. Δένδια για την επίμαχη δήλωση με τα «λίγες δεκάδες μέτρα».
Σε ερώτηση εάν όταν έφυγε η ελληνική παρουσία στην περιοχή πήγαν Τούρκοι, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι δεν είναι "παρατηρητής της συνοριακής γραμμής", αλλά υπουργός Εξωτερικών που προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας στο επίπεδο της δραστηριότητας του.
Και ερωτάμε οι αδαείς ,οι μακεδονομάχοι που πήγανε; Μην κοιτά κανείς τον Άδωνι διότι είναι εγκλωβισμένος με το κορονωκράνος που φορά όταν υποδέχεται κόσμο στο γραφείο. Ότι και να του πεις δεν ακούει. Πόσο μάλλον να μιλήσεις από τον Έβρο για τον Έβρο στον Άδωνι με την κορωνοιοασπίδα!!