1 Μαΐ 2020

Η Γη φτάνει να μας ταΐσει όλους, αλλά δεν μπορεί να ταΐσει την απληστία ούτε ενός


Την τελευταία βδομάδα του Απρίλη, προστέθηκαν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνεργοι ανεβάζοντας τον αριθμό στους 30 εκατομμύρια ανέργους από την έναρξη της πανδημίας και το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ για τον μήνα Απρίλιο, προφανώς και δεν θα είναι μικρότερο του 15%. Επίσης, πάρα πολύ κόσμος (αν όχι οι περισσότεροι) έχει βρεθεί σε...


μια οικονομική δίνη, όπου τον έχουν πάρει καπάκι οι υποχρεώσεις 2 και 3 μηνών, οπότε καταλαβαίνει κανείς το βασικό λόγο, που όλα τα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας θα πάνε σύντομα στον βρόντο.

Οι δε celebrities ούτε που έχουν πάρει πρέφα μέσα από τις πολυτελέστατες κατοικίες τους, ότι απλά έχουν λίγους μήνες αποθέματα παραπάνω από το πόπολο.

Και τι πλάκα θα έχει, που θα ζήσω το 1ο αμερικανικό μνημόνιο. Έφυγα από τα μνημόνια και γύρισα στα μνημόνια χαχαχα.

Άσε που τα ΜΜΕ δουλεύουν πλέον μέρα-νύχτα να μας πείσουν, ότι όλο αυτό είναι λόγω ενός ιού, ενώ πολλοί πιστεύουν, ότι, άμα ξαναπάμε για δουλειά, θα τα βρούμε όλα όπως τα αφήσαμε.
Στο μεταξύ, είδα εικόνες από τον Λίβανο, όπου γίνεται χαμός, και με τίτλο από κάτω «Η οικονομία του Λιβάνου ταλαιπωρείται από τον κορονοϊό».

Ξεφτίλες.

Η εξέγερση στο Λίβανο εκδηλώθηκε τον Οκτώβριο (πολύ πριν μάθουμε για τον καινούριο ιό στην Κίνα, πολύ πριν κλείσει η πόλη Wuhan) ενώ συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ελάχιστα διαλείμματα.

Άλλωστε, ο Λίβανος χρεοκόπησε προ κορονοϊού.

Σαν κάτι άλλους.

Τι γίνεται, όμως, στο Λίβανο τα τελευταία 24ωρο;

Κατ’ αρχάς, έχει και στο Λίβανο κορονοϊό, 750 κρούσματα και 25 νεκρούς περίπου. Όχι κάτι το τρομερό.

Η διαφορά απλά είναι, ότι των πολιτών δεν τους καίγεται καρφί.
Τη Δευτέρα εκδηλώθηκαν βίαιες ταραχές, ενώ χθες τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς σε τουλάχιστον 6 πόλεις· μάλιστα υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός στις γενικευμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στη χθεσινή νύχτα που τα ΜΜΕ ονόμασαν «Νύχτα των Μολότοφ» τραυματίστηκαν πάνω από 50 στρατιώτες και 100 αστυνομικοί, ενώ πυρπολήθηκαν πάνω από 10 τράπεζες, μόνο στη Βηρυτό.

Έχουν στηθεί οδοφράγματα και οι συγκρούσεις, όπως ανέφερε στρατιωτικός, είναι άνευ προηγουμένου, ενώ συμπλήρωσε, ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του τέτοια οργή, ούτε καν στον πόλεμο.
Κάποιοι φαντάζονται, λοιπόν, ότι μπορούν να κλείσουν τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους για πάντα ή ότι μπορούν να πείσουν αυτόν που πεινάει, ότι πρέπει να φοβάται, μην κολλήσει κορονοϊό.

Ότι όλοι θα συμμορφώνονται και θα χειροκροτούν στα μπαλκόνια.

Είπαμε, θα ξεκαθαρίσουν όλα τα επόμενα χρόνια.

Νομίζω, πως πολλοί δεν έχουν καταλάβει, τι καζάνι που βράζει είναι ο Τρίτος Κόσμος.

Αυτές τις εικόνες τις περίμενα σε 2-3 μήνες από τώρα, οπότε θαρρώ, πως δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα, για το πόσο σπουδαία καταιγίδα είναι αυτή που έρχεται.

Δεν λέω τίποτε παραπάνω, γιατί θα το φθηνύνω.

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι ο κόσμος δεν μπορεί να προχωρήσει παραπέρα. Όχι τουλάχιστον στην μορφή που είχε μέχρι σήμερα.

Βέβαια, οι ελιτιστές, ξέροντας ότι, αν ζήσουν όλοι οι άνθρωποι σαν Αμερικανοί, θα χρειαζόμαστε 14 πλανήτες σαν τη Γη (newsflash: έχουμε έναν), αποφάσισαν, ότι, για να συνεχίσουν να υπάρχουν, χωρίς να κάνουν την παραμικρή θυσία στα προνόμιά τους, πρέπει εντέλει να ζήσουμε όλοι οι υπόλοιποι σαν Αφρικανοί, αλλά και αυτή η αντίληψη έχει σύντομη ημερομηνία λήξης και όχι απαραίτητα επειδή θα εξεγερθούμε.

Μόνο και μόνο επειδή η Γη φτάνει να μας ταΐσει όλους, αλλά δεν μπορεί να ταΐσει την απληστία ούτε ενός.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Δεν ξέρω αν εννοούσες το ίδιο, όταν απάντησες στη Στεφ, αλλά η Γη σαφέστατα άρχισε να κλατάρει από την ανθρώπινη απληστία. Κάτι παραπάνω από 2.000 οι δισεκατομμυριούχοι, χώρια τους περίπου 40.000.000 εκατομμυριούχους και τους εκατομμύρια άλλους που ονειρεύονται να ανήκουν μια μέρα στο κλαμπ. Και πολλοί στη Δύση νομίζουν, ότι ανήκουν σε μια διευρυμένη «μεσαία» τάξη και ότι την Ιστορία θα την γράψουν οι αποφάσεις των δυτικών και όχι όταν αποφασίσουν να σπάσουν τη σιωπή τους οι δισεκατομμύρια «ξεχασμένοι», ενός συστήματος που τους πέταξε στη θάλασσα, πριν γεννηθούν ακόμα.


Υ.Γ.2 Είχα διαβάσει ένα tweet της Μαρίας Δεναξά στις αρχές του μήνα, για να μην πέφτουν κάποιοι από τα σύννεφα με τις μάσκες:
Φάση 1η: Η μάσκα είναι ανώφελη. (Επειδή δεν διαθέτουμε)
Φάση 2η: Η μάσκα είναι χρήσιμη (Παραγγείλαμε)
Φάση 3η: Η μάσκα είναι απαραίτητη (Θα τις παραλάβουμε προσεχώς)
Φάση 4η: Η μάσκα είναι υποχρεωτική (παράγουμε ή παραλάβαμε)
Φάση 5η: Φοράτε μάσκα διαφορετικά τσουχτερά πρόστιμα (Έχουν «τιγκάρει» οι αποθήκες)

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, η απληστία -που είναι ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα- με έχει απασχολήσει πολύ στο μπλογκ: Απληστία. Άρη, είσαι πολύ τυχερός που θα ζήσεις το πρώτο αμερικάνικο Μνημόνιο. Είχα γνωρίσει κάποτε στα νησιά μια κοπέλα από την Αυστραλία, που κυνηγούσε τα καλοκαίρια· δηλαδή, πήγαινε σε όποια χώρα είχε καλοκαίρι. Αυτή κυνηγούσε τα καλοκαίρια, εσύ κυνηγάς τα Μνημόνια. Κι εμείς πάμε για το πέμπτο Μνημόνιο. Τώρα να μοιράσει κάτι επιδόματα ο Μητσοτάκης, να δώσει αναβολή μερικών μηνών στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και θα κάνει εκλογές για να έχει …νωπή τη λαϊκή εντολή για το νέο Μνημόνιο. Αν θες διακοπές από το αμερικάνικο Μνημόνιο, έλα στην Ελλάδα να κάνεις διακοπές με το δικό μας Μνημόνιο. Άρη, εκτός από το πρώτο αμερικάνικο Μνημόνιο, ετοιμάσου για τεράστια είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ. Και στην Ευρώπη θα γίνει χαμός από νέους μετανάστες. Άρη, έρχονται όμορφες και άγριες μέρες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net