28 Απρ 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο Θεός βοηθός


Αισιοδοξία σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, που θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα του 2025.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδωσε συγχαρητήρια, για την επιτυχία μας να...


έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας και να έχουμε πάθει κατάθλιψη, ενώ είπε, πως είμαστε ήρωες, αλλά αυτό δεν χρειαζόταν να το πει, γιατί όλοι ξέρουμε, πως οι Έλληνες γεννιόμαστε ήρωες και πεθαίνουμε ήρωες, αν και ενδιάμεσα είμαστε κάπως κότες.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις 4 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να στέλνουν SMS, οπότε δεν θα χρειάζεται πια να στέλνετε SMS ότι πάτε στη δουλειά σας, αν και, ούτως ή άλλως, δεν θα χρειάζεται, αφού θα απολυθείτε όλοι πολύ σύντομα και δεν θα έχετε δουλειά, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να βγαίνετε από το σπίτι σας, να κάνετε περιττές μετακινήσεις και να κολλήσετε κάναν ιό.

Το θετικό είναι, πως στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες, που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, ενώ θα μπορούν οι πιστοί και οι άπιστοι να εκφράσουν την πίστη τους στον Θεό, που, ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι πια η μόνη μας ελπίδα.

Για τον τουρισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε λέξη, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται, στο ότι ο τουρισμός δεν είναι και πολύ σημαντικός για τη χώρα μας, αφού μόνο το 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας προέρχεται από τον τουρισμό και μόνο το 40% των εργαζομένων έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό.

Ή μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην αναφέρθηκε στον τουρισμό, γιατί μετά από αυτή την πολύ μεγάλη μας επιτυχία να κλειστούμε στα σπίτια μας, για να μην πεθάνουμε μαζικά από τον κορωνοϊό (επειδή ξέραμε πως, αν αρρωστήσουμε και βρεθούμε σε νοσοκομείο, θα μας έβγαζαν τέσσερις), όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα, για να μας δώσουν συγχαρητήρια, οπότε φέτος ο τουρισμός στη χώρα μας θα σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Βέβαια, με την Ιταλία να έχει ανακοινώσει, πως δεν θα ανοίξει τα σύνορά της για τουρίστες για όλο το 2020, με την Ισπανία να ενημερώνει, πως δεν θα δεχτεί τουρίστες πριν το τέλος του χρόνου, με τα σύνορα της Ελλάδας κλειστά, με τα ξενοδοχεία κλειστά, με τις αεροπορικές εταιρείες να πηγαίνουν για λουκέτο και με τα αεροπλάνα καθηλωμένα στα αεροδρόμια, εγώ, αν ήμουν επαγγελματίας του τουρισμού στην Ελλάδα, θα ανησυχούσα κάπως και θα σκεφτόμουν, πως δεν θα πατήσει τουρίστας φέτος στην Ελλάδα, αλλά οι άνθρωποι του τουρισμού είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι και είναι βέβαιοι, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πλημμυρίσει την Ελλάδα με τουρίστες, αφού είναι πολύ άξιος και ικανός, ενώ, όπως μαθαίνουμε από τις δημοσκοπήσεις, λατρεύεται από το 99,5% των Ελλήνων.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μπορεί να ανοίξουν κάποια στιγμή, αλλά μπορεί και να μην ανοίξουν ποτέ ξανά. Δεν πειράζει, θα γλιτώσουμε και τα περιττά έξοδα. Άλλωστε, οι γονείς θα απολυθούν και θα έχουν όλο τον χρόνο ελεύθερο για να τον περάσουν με τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους, αν δεν τους το πάρουν οι τράπεζες.

Κλείνοντας το διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, πως στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε, αλλά ξέχασε να πει, πως το χέρι μας θα πρέπει να το πλένουμε πολύ σχολαστικά. Να, αυτά δεν μπορώ.

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net