2 Μαρ 2020

Σαρακοστιανό πολεμικό ανακοινωθέν! Της Τζένης Σουκαρά


-Καλό μήνα! Καλή Σαρακοστή!
Μεταξύ μας, δεν κατέβαινε μπουκιά σήμερα, και ο χαλβάς είχε μια πίκρα! Περίεργες ημέρες ξημέρωσαν και απαιτούν να διαχυθούν τα νοητικά μας κύτταρα σε τρείς κατευθύνσεις...


και είναι φανερό το πρόβλημα συγκέντρωσης, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

 -Η Ελλάδα αυτό το τριήμερο και καρναβαλίστηκε, παρά το απαγορευμένο απο τον Υπουργό Υγείας και αισθάνθηκε κάπως απο τον κορωνοιό  και πολεμάει με τα νιάτα στον Έβρο.

-Αντιλαμβάνεσαι την κόπωση του λαού.Εκεί που μετρούσε κρούσματα του κορονοιού, αγόραζε μάσκες μέχρι εξαφανίσεως και μακαρόνια μέχρις εσχάτων, τώρα μετρά κεφάλια στον Έβρο και στις λέμβους έξω απο την Λέσβο.Με τον "ασύρματο" αναμεταδίδει τις νικες του μετώπου.Πρωί και βράδυ.Στάση για λίγο καρναβάλισμα, μετά ενημέρωση στα εμπόλεμα δελτία και αμέσως μετά όλοι στον Έβρο. 

- Αυτή την ώρα που σου γράφω βρίσκομαι όπισθεν του μετώπου..
Δίπλα στο καλοριφέρ.
Οι ιαχές του πληκτρολογίου φθάνουν εδώ..Κρατάτε φαντάροι μας και αστυνομικοί μας γιατί εδώ στα μετόπισθεν πετάμε χαρταετό και τρώμε ταραμά, αλλά θα πλέξουμε και την κάλτσα του στρατιώτη.


- Αυτή την ώρα κρατάμε όλοι το σύρμα που μας έδωσε ο Κυριάκος για να ζήσουμε το σύγχρονο έπος. 
Φυλάω τα σύνορά μου! Η αδρεναλίνη στα ύψη! Πώς το βλέπεις; Είναι σαν να σημαδεύω τον Ερντογάν στον κρόταφο! Μετά βάζω παντόφλες και πάω να δω "Άγριες Μέλισσες" 

-Σε λίγες ημέρες θα δω τον Καμπόσο στο Διδυμότειχο να μοιράζει σοκολάτες και σταφίδες στους στρατιώτες μας. Θα έχει και τραγούδια της Βέμπο μου είπαν. 

- Σαρακοστή και δύσκολη!Πώς να διακρίνεις τον πεινασμένο, την μάνα με το παιδί που σου ζητάει βοήθεια, τον άρρωστο απο τον παραβατικό; Εκεί φωλιάζει όλη η τραγικότητα. Πίσω απο αυτό το συρματόπλεγμα. Πάνω στην λέμβο.


-Κι επειδή το σκηνικό πολέμου στήθηκε ,δεν έχω δει στρατηγούς να ψάχνουν τούτες τις ώρες τους απέναντι (τους πολιτικούς αντιπάλους) για να τους επιπλήξουν. Δεν έχεις μυαλό για τέτοια, πώς να σου το πω; 



- Εύχομαι αυτές τις 40 και κάτι ημέρες που μας χωρίζουν μέχρι το Πάσχα να μας δώσουν διαύγεια, θάρρος και ομοψυχία.