4 Μαρ 2020

Και 8ο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα


Ακόμη ένα κρούσμα κοροναϊού επιβεβαιώνεται στη χώρα μας και πρόκειται για έναν άνδρα στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στη συμπρωτεύουσα, το ΑΧΕΠΑ.


Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. 
Ο εν λόγω άνδρας είχε στενή επαφή με το 5ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας, μια γυναίκα εκπαιδευτικός, η οποία με τη σειρά της είχε στενή επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας, μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και επέστρεψε Θεσσαλονίκη. 
Με ήπια συμπτώματα συνεχίζουν να νοσηλεύονται οι ασθενείς από τον κοροναϊό.

 Εξάλλου, σημειώνεται πως οι 7 νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι καλά στην υγεία τους και με ήπια συμπτωματολογία. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των ατόμων που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό καθώς μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες έλεγχοι σε άτομα που μπορεί αν ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας «τα μέτρα που λαμβάνουμε καθ' υπερβολή είναι για να προλάβουμε να ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης για να δοθεί περισσότερος χώρος στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί». 

Τέλος τόνισε ότι θα εφαρμοστούν συστήματα επιτήρησης, το ένα αφορά την εργαστηριακή επιτήρηση της γρίπης και το άλλο σύστημα αφορά στην κοινότητα, όπου μπορούν να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.