4 Μαρ 2020

Στου μετώπου τα... μετόπισθεν! Της Τζένης Σουκαρά


- Ημέρα Τετάρτη και στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε άπασα την ευρωπαϊκή επικράτεια!
Τους στέλνουμε το μήνυμα "κρατάμε γερά"!
- Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς εδώ, οι κλειδοκράτορες της Ευρώπης....


μπορούμε να  απωθήσουμε τον εχθρό!
Έχουμε τις δυνάμεις, έχουμε το τσαγανό, έχουμε το σθένος,έχουμε την σφριγηλότητα, να διώξουμε ό,τι εξαθλιωμένο υπάρχει απο τα ευρωπαϊκά σαλόνια. 


- Κρατάω την άκρη του σύρματος ..Συγκινημένη απο την επιτυχία του πρωθυπουργού μας που τους έφερε όλους στην πρώτη γραμμή του μετώπου να ομολογήσουν πως εμείς έχουμε τα κλειδιά και εμείς θα πάρουμε τα λεφτά, για να κρατήσουμε έξω απο το σπίτι τους κάθε εξαθλιωμένη φιγούρα που εισέρχεται .


-Στην άκρη του σύρματος διακρίνω την Μέρκελ να δίνει και στον σουλτάνο το κατιτίς για να μην τους στείλει όλους και προσβάλλομαι, αλλά δεν μιλώ!
Ο Κυριάκος όχι,τα λεφτά θέλει,  αλλά εγώ είμαι πιο εύθικτη.

-Όλους θέλω να τους πολεμήσω! Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Όλους!Να πάρει το πληκτρολόγιο φωτιά!
Να μην δώσουν στον απέναντι ευρώ για ευρώ!Να μην κάνει ούτε μια τούρκικη σαπουνόπερα!
 Να τα πάρω εγώ που κρατάω το σύρμα, να χτίσω ισόβια κολαστήρια που λέει και ο Άδωνις στα ξερονήσια. Να περνάω με το πλοίο της γραμμής για διακοπές και να τραγουδάω "Σύρο, Νάξο κι Αμοργό Τρεχαντήρι μου γοργό.." και να προσπερνώ εγκλωβισμένες ψυχές.

- Έχει κόπωση το μέτωπο!Τι νόμιζες; Τουλάχιστον αντι για βουνά κρουασάν να έφερναν αναπληρωματικούς στις βάρδιες ! Φουσκάλες έβγαλαν τα πόδια!Τόσοι λεβέντες εκεί στην ενδοχώρα!Τυλιγμένοι με την γαλανόλευκη σε φωτο προφίλ!


-Τόνους τα κρουασάν, οι σταφίδες και οι σοκολάτες, λέει! Ζάχαρο θα πάθουν οι φαντάροι! Και λες στους δημάρχους μην στέλνετε άλλο, έχει ο στρατός.Θα τον παχύνετε και έχουμε πόλεμο, τιποτα αυτοί! Πώς να σε ακούσουν αγάπη μου; Δεν σε ακούνε!Ακούν μόνο τον φωτογράφο!

-Σε ακούει ο Καμπόσος που του δείχνεις τις δηλώσεις του δημάρχου Ορεστιάδας και των αξιωματικών  που λένε "μην στέλνετε άλλα τρόφιμα!ΈΛΕΟΣ!" και φωτογραφίζεται με τους 4 τόνους σταφίδες, μπισκότα και χυμούς, με ταμπέλα "στο πλευρό των ΑΚΡΙΤΏΝ ΜΑΣ!" Στο Διδυμότειχο πάει νομίζει να πολεμήσει!

- Μην λέμε μόνο για το Άργος! Αύριο φεύγουν τα καλούδια της Κορίνθου, που πρώτη μαζί με τον Καμπόσο έσπευσε να στείλει την βοήθειά της.Και εκείνη δεν άκουσε τις εκκλήσεις των Βορειοελλαδιτών.



- Ακόμα και ο κορονοιός έκανε παύση πυρός!
Η αλήθεια είναι πως δεν έχει βρει και κανέναν, όλοι στα νησιά, όλοι στον Έβρο που να προσβάλλει;
Σε μια γωνία μου φάνηκε πως τον είδα και του είπα μην με ενοχλείς τώρα μην!Έχω δουλειές και κοίταξε μην μου ανοίξεις άλλες!Δεν είναι η χώρα τώρα να μπει στην εντατική, τα τίναξε!Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις! 
Κι έτσι μείναμε μέχρι ώρας με 9 κρούσματα και συνεντεύξεις των κρουσμάτων σε ρυθμούς σιέστας. Πάντως αν έχεις συμπτώματα μην πας στο νοσοκομείο, κακό δικό σου!Μην καλέσεις γιατρό, κακό δικό του!


- Ο Περιφερειάρχης μας πάντως δεν αισθάνεται καλά με την επάρκεια του Περιφερειακού υγειονομικού μας συστήματος.
Και μάλιστα δεν αισθάνεται καλά σε τέτοιο σημείο, που πιστεύει πως εαν εκείνος ήταν στο τιμόνι των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, θα υπήρχε και μια μάσκα παραπάνω βρε αδελφέ, ένα αντισηπτικό!
Εαν αυτά λέγονται απο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον πλέον κομματικό περιφερειάρχη,με κορονοιό στην Αμαλιάδα, εμείς οι υπόλοιποι πώς να αισθανθούμε;