30 Μαρ 2020

43 νεκροί και 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Να εμβολιάζονται τα παιδιά


Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, το υπουργείο Υγείας.
 Έχουν χάσει τη ζωή τους 43 άνθρωποι στην Ελλάδα, ενώ συνολικά έχουν διαπιστωθεί 1212 κρούσματα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας...

 ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 56 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1212, ενώ τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στους 43, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί επισήμως άλλοι 5 θάνατοι
Από το σύνολο των θανόντων οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες. 
Η μέση ηλικία των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 71 έτη.

Το 90% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους, ήτοι 70 ετών και άνω, ή είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 72 ασθενείς, εκ των οποίων 58 άνδρες και 14 γυναίκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 5 συνάνθρωποί μας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Στους διασωληνωμένους ασθενείς η μέση ηλικία αυτών είναι τα 65 χρόνια και πάνω από το 50% αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 15961 διαγνωστικά τεστ για κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αυτή την περίοδο δεν θα πρέπει να υπάρχει αμέλεια των εμβολιασμών των παιδιών

Θα πρέπει τα παιδιά να εμβολιάζονται και υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως θα πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί στα ιατρεία. Θα πρέπει να γίνονται κατόπιν ραντεβού με το παιδί να συνοδεύονται μόνο από ένα γονέα.

Ανέφερε ακόμη ότι τα μαθηματικά μοντέλα εξακολουθούν να δείχνουν ότι υπάρχει βραδεία εξάπλωση της επιδημίας στην Ελλάδα και αυτό εξασφαλίζει χρόνο για να ετοιμαστεί ακόμη καλύτερα η χώρα και το σύστημα υγείας και να είναι η Ελλάδα μπροστά από τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στη διαδικασία για τη δημιουργία πρωτοκόλλων για το πως θα παρακολουθούνται τα άτομα που βρίσκονται σε κατ' οίκον νοσηλεία και το πότε λήγει η καραντίνα, ανάλογα βέβαια και με το προφίλ υγείας του καθένα.

Επίσης σήμερα η επιτροπή αποφάσισε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και με σταδιοποίηση των ασθενών και σε εξωτερικούς ασθενείς μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου ώστε να παρακολουθούμε και την πορεία των ασθενών στην κοινότητα.

Ακόμη αναφέρθηκε ότι κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενο από δυο ιατρούς και δυο νοσηλευτές μετέβη στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στο πλήρωμα. Η σημερινή αποστολή του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ιχνηλάτησης επαφών του ασθενούς-μέλους του πληρώματος του πλοίου ο οποίος εξετάσθηκε την Κυριακή 29/03 και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.