24 Φεβ 2020

Μάρκος Λέγγας: Η συνεργασία όλων μας έφερε το πρώτο θετικό δείγμα γραφής στο ΠΕΠ Πελοποννήσου


Τελικά όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να σηκώσουμε τον Δήμο μας πιο ψηλά, παρατηρεί ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, με αφορμή το Έργο Ανάπλασης Κοινόχρηστων Χώρων στο Κιάτο, ύψους 963.496 €" απο το ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Όπως σημειώνει,"το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2019...

σε μια μαραθώνια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον Προγραμματισμό Έργων και Δράσεων του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχαμε συζητήσει τα έργα που χρειάζεται ο τόπος μας και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια.

 Την Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν τότε εκπροσωπήσει οι θεματικοί αντιπεριφεριάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα.

Από την αρχή της σύσκεψης φάνηκαν οι μεγάλες αντιθέσεις που είχαμε από τις αρχικές προτάσεις της Περιφέρειας. 

Αντιπαραθέσαμε όμως τις θέσεις μας, τις βιώσιμες προτάσεις και τα επιχειρήματα μας και διεκδικήσαμε τις αλλαγές των έργων ΕΝΩΜΕΝΕΣ όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις. 

Σημαντικό δε το γεγονός ότι τα ώτα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών ήταν ανοικτά.

Πριν από την προγραμματισμένη εκείνη συνεδρίαση είχα κρίνει σκόπιμο και πρότεινα στον Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο να προσκαλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε μια σύσκεψη ώστε να υπάρξει συντεταγμένη γραμμή διεκδικήσεων, προτάσεων - έργων.

 Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Κυρίως όμως δικαιώνει τους δημότες του δήμου μας που στις τελευταίες εκλογές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα για συναίνεση και συνεργασία. Και πλέον έχουμε το πρώτο θετικό δείγμα γραφής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων για τις προτάσεις τους και κυρίως για την στάση τους στην σύσκεψη της 9ης Δεκεμβρίου 2019.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον κ. Βυτινιώτη και την κα Κόρκα για την ανταπόκρισή τους και φυσικά τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα που κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας.

Η ένταξη ενός σημαντικού έργου, συνολικού προϋπολογισμού 963.496 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Σικυωνίων καταδεικνύει την πολιτική βούληση από πλευράς Περιφέρειας.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και στις καθέτους της, καθώς και επί της οδού Φιλλύρα και στις καθέτους της.

Και συγκεκριμένα τα πεζοδρόμια, εκατέρωθεν επί των οδών Αστέρη Κοβατζή, Λυκούργου και επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου -από την οδό Πετμεζά έως τη γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου- και τις καθέτους οδούς, Πετμεζά και Παπαφλέσσα, συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τ.μ.

Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Ενώνουμε Δυνάμεις.
Σχεδιάζουμε το Μέλλον."