20 Ιαν 2020

Εργαστήρι ρομποτικής για τα σχολεία της Κορινθίας στο Επιμελητήριο!



Κάθε χρόνο μία ξεχωριστή δράση από το Επιμελητήριο της Κορινθίας, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό οργανισμό, δημιουργίας και επιχειρηματικότητας.



Ήρθε η ώρα το Επιμελητήριο να συνδεθεί με την εκπαίδευση και την νέα γενιά, κάνοντας σημαντικά βήματα στο μέλλον.

Το 2020 το Επιμελητήριο θα λειτουργήσει «Εργαστήρι Ρομποτικής», εξοπλισμένο άρτια και ελεύθερα διαθέσιμο σε όλα τα σχολεία της Κορινθίας.

Το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, βραβεύοντας την ομάδα ρομποτικής AEGAGROS του Λυκείου Ξυλοκάστρου.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, δημιούργησε ενθουσιασμό, στον χώρο της εκπαίδευσης, αφου για πρώτη φορά θα υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, υψηλών προδιαγραφών, για να μπορούν οι μαθητές όλων των σχολείων του νομού να εκπαιδευθούν αλλά και να  κάνουν πράξη τα όνειρα τους.

Είναι ίσως το μοναδικό επιμελητήριο στην χώρα που μπαίνει τόσο δυναμικά στον χώρο της εκπαίδευσης και μάλιστα παρέχοντας τεχνολογία, εξοπλισμό αλλά και χώρο για να μπορούν μαθητές και καθηγητές να βάλουν την ρομποτική στην ζωή των παιδιών.

Να τονιστεί ότι το επιμελητήριο αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα καλύψουν όλα τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας των μαθητών του Ξυλοκάστρρου στο παγκόσμιο διαγωνισμού ρομποτικής.!

Τζένη Σουκαρά