27 Ιαν 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


-Ένταση ψυχολογική δημιουργήθηκε μετά την  αποτρόπαια πράξη της αμαύρωσης ή αλλιώς του μουτζουρώματος του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στον Φλοίσβο. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο  να μουτζουρώνεις τώρα και τα αγάλματα λόγω νεανικής ανίας.


Και ότι πρόκειται περί ασχετοσύνης και ανίας δεν χωρά καμία αμφιβολία διότι οι δράστες αν ήθελαν να προβούν σε κάποιας μορφής  "αμφισβήτηση"  , θα κατευθύνονταν προς Αφροδίτη, προς Μέγα Αλέξανδρο και Διογένη,δηλ. σε  ιμιτασιόν καταστάσεις.Αλλά έχω την αίσθηση πως βάζω δύσκολα, διότι μάλλον πιστεύουν  πως πρόκειται για αυθεντίες και όχι πως προέρχονται απο  μια αποθήκη εκεί κάπου στο Άργος. 

- Κινητοποιήθηκε ο δήμος.
Θα "σαπουνιστεί" η προτομή.Και θα γίνει έρευνα για την σύλληψη των δραστών.  Δεν θα το έλεγα ανθρωποκυνηγητό, αλλά λίγο θα ζοριστούν, γιατί τελευταίως η πόλη έχει γεμίσει μουτζουροέμπνευση!
Και ουδείς πράττει κάτι. Η αστυνομία δεν γνωρίζει, ο νοικοκύρης δεν ξαναβάφει γιατί θα ξαναδώσει χώρο και εν προκειμένω τοίχο στα ταλέντα, τα καθαρά σπίτια ντρέπονται γιατί θα νομίζει η κοινωνία πως έχουν "ύποπτο μέσον" και τελικώς για να μην επέλθει ένας νέος διχασμός, προτείνω ο δήμαρχος να μαζέψει τους καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν παλιά σπίτια ,τοίχους και κυρίως περιοχές εγκαταλειμένες. Να εκτονώσουν αλλά και να δημιουργήσουν. Αλλά με ...θέμα! Πού ξέρεις ; Μπορεί η πόλη αυτή κάπως να ανθίσει. 

- Κοπή της βασιλόπιτας θα έχει στις 12 Φεβρουαρίου η Δημοτική Οργάνωση Σικυωνίων . Καλεσμένος ο Μαυρουδής (έτσι γράφει) Βορίδης, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, ο Μάκης ο γνωστός!Το ότι τον γράφουν με το βαφτιστικό του ως Μαυρουδή ..απλά με ξεπερνάει. 
Αλλά ο Μάκης είχε έλθει πέρυσι σε εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικη στην Κόρινθο ,εαν θυμάστε, που είχε δώσει κάλεσμα νίκης κατά της αριστεράς και των κομμουνιστών.Το εύρος του κομμουνισμού ήταν μεγάλο, έτσι όπως το είχε ορίσει ο κ. Βορίδης (απο τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, ΣΥΡΙΖΑ,Τσίπρας, κομμουνισταί).Αλλά βεβαίως και  κάπως έτσι έπεσε μέσα στις προβλέψεις του. 

- Ανατροπή  στο θέμα της Ολυμπιακής Φλόγας που τελικώς....θα κάνει στάση στον Ισθμό μαθαίνουμε!
Η φλόγα πάντως για να πάει Αθήνα πάντα απο τον Ισθμό περνάει. Μην το κάνουμε και θέμα. Δεν παίρνει μια σχεδία και διέρχεται  τον Ισθμό!
Το εαν θα κάνει μια στάση στα έρημα μαγαζιά του Ισθμού, ή στην στάση ΚΤΕΛ (να κατέβω;) ποιος μπορεί να μιλήσει για ανατροπή ;Ποιος; 

- Γεμάτο το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης  στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Κώστα Βλάση. Ο νέος υπουργός μπορεί να χάρηκε με την λαοθάλασσα , είναι δεδομένο, αλλά ως δεύτερη σκέψη σίγουρα θα είπε "Ω! Θεέ μου!πώς όλοι αυτοί θα εξυπηρετηθούν;"
Γιατί μην γελιέσαι ,συγχωριανέ,όλοι θέλουν το κατιτίς τους. Η κρίση μυαλό δεν έβαλε !
Μου αρέσει που γαλάζιοι, κόκκινοι ροζ και πράσινοι ,όταν τους μιλάς για πελατειακό κράτος μπορούν να γίνονται χειμαρρώδεις στις εκφράσεις τους και φυσικά να το αποκηρύσσουν .Όμως αυτός ο κόσμος την Κυριακή στην Τρίπολη, ήταν αλλόκοτα πολύς. Να το προσέξετε!Αλλιώς πάτε για αρχηγός αγαπητέ!

- Επίσημος προσκεκλημένος του Κώστα Βλάση ο πρώην επίτροπος για το προσφυγικό,  ο φωτογενής  κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Βέβαια ουδείς έχει προσπαθήσει να ρωτήσει τον κ. Αβραμόπουλο την άποψή του για το θέμα , τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση. Ας τον ρωτήσουν έστω για τον κοροναιό ,που ως πρώην υπουργός Υγείας κάτι παραπάνω θα ξέρει. Τόση μάχη με εκείνη τα εμβόλια της γρίπης  έδωσε ,κάτι θα ξέρει και απο αυτή την επιδημία που ..έρχεται!