11 Ιαν 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο - της Τζένης Σουκαρά


-Στα καλά νέα της εβδομάδας που πέρασε, η εξαγγελία  του διευθύνοντος  συμβούλου  του ομίλου εταιριών Πιέτρη  κυρίου Πέτρου Πιέτρη πως θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία εντατικής μονάδας εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Κορίνθου.


Μια κίνηση  πολύ σημαντική. Μακάρι το παράδειγμα του Ομίλου εταιριών Πιέτρη  να το ακολουθήσουν και άλλες.

-Σημαντική θα πρέπει να ήταν και η συνάντηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αν λάβουμε υπόψη πως το δημοσιοποίησε η Μητρόπολη, που δεν συνηθίζει να αναφέρεται σε συναντήσεις του Μητροπολίτη με πολιτικούς και φορείς της πολιτείας. 
Η συνάντηση, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε να κάνει με κάποιες ώριμες ιδέες του Σεβασμιοτάτου και στο πλαίσιο αυτό ορίσθηκε και νέο ραντεβού στην Κόρινθο με τον διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού.Είμαστε βέβαιοι πως όταν δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες   θα πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό, σύμφωνα με πληροφορίες μας. 

- Δεν ξέρω εαν το πρόσεξε κανείς απο τους ενδιαφερόμενους ,αλλά τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου μπαίνουν και πάλι στο μικροσκόπιο. Ναύπλιο και Τρίπολη επανέρχονται στην ατζέντα.
Εμείς έχουμε ζητήσει προ πολλού ισοπολιτεία στην Πελοποννησο. 
Αλλά ακόμα ηχούν εκείνες οι πρώτες δηλώσεις Νίκα πως "δεν έπαθε η Κόρινθος τίποτα που είχε μια κλειστή δομή και τώρα και μια ανοιχτή", κι  εκείνες οι  μετέπειτα  περί αξιοποίησης στρατοπέδων στο Ναύπλιο , στην Τρίπολη και στην Κόρινθο.
Βεβαίως κατόπιν μάθαμε πως θα αξιοποιηθούν μόνο τα στρατόπεδα Ναυπλίου και Τρίπολης.

- Και αφού τα θυμήθηκα όλα, δεν μάθαμε ποτέ γιατί εξαιρεθήκαμε απο την "αξιοποίηση" των στρατοπέδων.Κάτι ψέλλισε ο Νίκας, του στυλ   ..."Μα θα γίνει!", κάτι ακαταλαβίστικα είπε  ο Νανόπουλος .."πρέπει να έχουμε πολεοδομική μελέτη"...και βάζω ένα στοίχημα τώρα πως δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. 

Τελειώνει ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και που τόσο πολύ διαφήμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 
"Δεν ήρθα να ψάχνω σκελετούς σε ντουλάπες, ούτε για να κάνω τον εισαγγελέα. Εγώ δεν δικάζω"είπε.
Παρ' ολα αυτά ,για αυτούς τους σκελετούς μιλούσε καθ όλη την προεκλογική περίοδο και μετέπειτα.Και ακόμα θυμόμαστε ΄τα έγγραφα που κυμάτιζε τις πρώτες ημέρες της θητείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Όπως και να έχει , πληροφορηθήκαμε επίσης  πως τα πορίσματα θα παραδοθούν στο υψηλότερο επίπεδο πολιτικά και αναμένουμε τις  εξελίξεις.
- Κατά τα άλλα η εβδομάδα που ολοκληρώνεται πέρασε με πολλά ρεπορτάζ για το ταξίδι  του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Κορυφαία ενσταντανέ μετά σχολίων, το γκρι παλτό του Κυριάκου, tres elegence,  και πόσο αεράτα είναι τα αγγλικά του.Θα προέτρεπα  στα "κύμβαλα τα αλαλάζοντα" να  προσθέσουν και το αετίσιο του βλέμμα.
- Κι ενώ ο Τράμπ έχριζε την Μαρέβα first lady και εμείς seconte wommen την πάθαμε την ταραχή, οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους για τις περικοπές των συντάξεων.Και αν πατριώτη βγήκαν οι συνταξιούχοι τόσο σύντομα, τότε ναι, επήλθε κανονικότης    τουλάχιστον στα νοητικά μας κύτταρα.
Ο συνταξιούχος της μνημονιακής και μεταμνημονιακής Ελλάδας μοιάζει με τον αγρότη στις ένδοξες εποχές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ .Τότε που έκλεινε δρόμους, ξεφούσκωνε λάστιχα και έριχνε κυβερνήσεις. 
Τώρα ήλθε η ώρα της τρίτης ηλικίας. 
Η εκδίκησή της . Συνταξιούχο θα ακούτε και θα σέβεστε!