14 Ιαν 2020

Μεγάλη φωτιά στο ΚΔΑΥ Μπολατίου - Συναγερμός σε Πυροσβεστική, Περιφέρεια, Δήμο


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε  τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του ΚΔΑΥ Μπολατίου και φαίνεται πως αυτή την ώρα έχει τεθεί σε έλεγχο.
Στην κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν  μεγάλος...


αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης χωρητικότητας (10 τόνων και άνω) από Αθήνα, Σπάρτη και άλλα πυροσβεστικά τμήματα σε μια αγωνιώδη και υπεράνθρωπη προσπάθεια, με στόχο να μην επεκταθεί στο σύνολο των εγκαταστάσεων του ΚΔΑΥ, γεγονός που επετεύχθη.

Άμεση  η κινητοποίηση και του δήμου Βέλου-Βόχας, ο οποίος με τη συνδρομή των γειτονικών δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων έσπευσαν  στην περιοχή με οχήματα, υδροφόρες και τσάπες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά. Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος και οι αντιδήμαρχοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή προσπαθούν να κάνουν, ότι είναι δυνατόν να μετριαστεί καταστροφή.
Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή .
Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκας εκτός των άλλων δήλωσε, πως με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός ήλθε η ώρα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι αυτοδιοικητικοί για την λύση του προβλήματος των απορριμμάτων. Ούτε οι επιχειρηματίες φταίνε, ούτε οι κάτοικοι, ούτε βεβαίως και ο δήμαρχος φέρει ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Υπάρχουν δεκάδες χωματερές στην Πελοπόννησο, είπε ο κ. Νίκας, καιρός να τελειώνουμε με τις διενέξεις και να λύσουμε το πρόβλημα.

Το βίντεο από την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: