17 Φεβ 2018

Ο "Βασιλιάς" στο θρόνο του!


Ο Ρότζερ Φέντερερ ξαναγράφει ιστορία με τα πιο "χρυσά" γράμματα! 
Ο Ελβετός τενίστας θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα ξανά ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο στην κατάταξη της ATP, όντας, στην ηλικία των 36 ετών και έξι μηνών, ο γηραιότερος αθλητής που το καταφέρνει!
ΤΟ ΕΚΑΝΕ!


 Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε το τρία στα τρία που χρειαζόταν στο Ρότερνταμ και κατάφερε να φτάσει σε ακόμα ένα ορόσημο στην τεράστια καριέρα του!

Ο,τι είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο από τις αρχές της περασμένης σεζόν μέχρι σήμερα, ήταν παραδεκτό από όλους. Πλέον θα συμφωνεί με αυτό και η κατάταξη της ATP!

Ο Ελβετός υπερπαίκτης, σε μια πολύ προχωρημένη τενιστικά ηλικία, συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο με τα κατορθώματά του μιας και μετά τα τρία κερδισμένα Slams σε δώδεκα μήνες, θα είναι από την επόμενη Δευτέρα (19/2), ο Νο1 τενίστας στην κατάταξη της ATP!

Στα 36,5 του χρόνια σπάει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ο Αντρέ Αγκάσι, που έφτασε στο Νο1 του κόσμου στα 33 του!

Το ασύλληπτο επίτευγμα του “Βασιλιά” δεν ήρθε εύκολα, μιας και ήταν αρκετά αγχωμένος στην έναρξη του αγώνα, με συνέπεια να χάσει το πρώτο σετ από τον Ρόμπιν Χάασε στον προημιτελικό του Ρότερνταμ.

Ωστόσο, από το δεύτερο σετ και μετά, απελευθερώθηκε και έκανε ότι ήθελε τον Ολλανδό αντίπαλό του, για να τον κερδίσει με 4-6, 6-1, 6-1, μια νίκη που τον φέρνει στα ημιτελικά του τουρνουά και ξανά στο Νο1 του κόσμου μετά τον Νοέμβριο του 2012.

Τα όσα έχει καταφέρει ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, ειδικά από το 2017 και μετά είναι πραγματικά θεόρατα, είμαστε πολύ τυχεροί που τα βλέπουμε και ποιος ξέρει, πότε και αν θα ξαναγίνουν ποτέ…

Στα του ματς, το άγχος του Ρότζερ ήταν εμφανές στο πρώτο σετ και το αποδεικνύουν τα τρία σερί χαμένα break point που είχε στην αρχή.

Ο Χάασε ήταν αυτός που δεν είχε να χάσει τίποτα και όσο το πρώτο σετ κυλούσε στην ισορροπία, έπαιζε ολοένα και καλύτερο τένις, με συνέπεια να σπάσει το σερβίς του Μαέστρου στο 4-4 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 1-0.

Και εκεί που υπήρχαν υποψίες, να χαλάσει το πάρτι από τον γηπεδούχο Χάασε, ο Ρότζερ πείσμωσε, απελευθερώθηκε και έκανε αυτός πάρτι στα δύο επόμενα σετ, κάνοντας ό,τι ήθελε στο κορτ.

Χάνοντας μόλις δύο games μέχρι το τέλος του ματς, ο Ελβετός σούπερσταρ έκανε το Νο1 πραγματικότητα δίνοντας στους φίλους του ανά τον κόσμο έναν ακόμη λόγο να χαμογελούν!

Ο “Βασιλιάς” επέστρεψε πολύ απλά, εκεί που του ανήκει: στο θρόνο του!

Οι διοργανωτές του τουρνουά ετοίμασαν μια σύντομη τελετή, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, προς τιμήν του κατορθώματος του “Βασιλιά” που ευχαρίστησε το ABN AMRO, για κάτι που έγινε πριν από…19 χρόνια!

“Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Εννοείται, ότι κι αν δεν γινόμουν πάλι το Νο1, θα ήμουν οκ, αλλά τώρα που έγινε, είναι κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου! Με κάνετε να νιώθω όμορφα, έστω και αν λείπει από εδώ η οικογένειά μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω, για τη wild card που μου δώσατε το 1999, γιατί τότε ήθελα τη στήριξή σας και ήσασταν εκεί για μένα!” ανέφερε ο περήφανος Ροτζ!

Στα ημιτελικά του Σαββάτου (20:30GR-COSMOTE Sport 6HD) ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον lucky loser Άντρεα Σέπι ο οποίος στον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής κέρδισε 7-6(4), 4-6, 6-3 τον qualifier, Ντανίλ Μεντβέντεφ.





ΠΗΓΗ: tennis24.gr