16 Ιαν 2017

Το συγκλονιστικό φινάλε του Seven επιλέχθηκε "κατά λάθος"


Της Ναταλίας Αποστολοπούλου
Η τελευταία σκηνή του Seven του David Fincher, που την κατέστησε μια από τις κλασικές και πιο εμβληματικές ταινίες στο είδος της, γυρίστηκε χάρη σε ένα... μπέρδεμα

Το Seven ειναι μια ταινία-σταθμός στην ιστορία των ψυχολογικών θρίλερ και αυτό οφείλεται κυρίως στο τολμηρό (και...


εξουθενωτικά βάναυσο) τέλος της. Όσοι έχετε δει το αριστούργημα του (54χρονου πλέον) βιρτουόζου, σίγουρα θα θυμάστε τη σκηνή, όπου ο Μπραντ Πιτ πρέπει να δει, τι υπάρχει μέσα στο κουτί του δολοφόνου (Κέβιν Σπέϊσι) και το θέαμα που ακολουθεί μετά το "What's in the box?".
To σενάριο του Seven εμπνεύστηκε ο Andrew Kevin Walker και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει. Ήταν η πρώτη του δουλειά, γι' αυτό και δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει παραγωγούς. 

Τελικά, η εταιρεία παραγωγής που ανέλαβε την ταινία, η Νεοϋορκέζικη Tower Records και ο σκηνοθέτης που είχε πρώτο-επιλεγεί, ο Jeremiah Chechik, διαφωνούσαν με το φινάλε της ταινίας, καθώς το θεωρούσαν υπερβολικά μακάβριο και ζήτησαν από τον Walker να το αλλάξει.

Ο Walker επαναδιατύπωσε το τέλος, αλλά τελικά στη μεγάλη οθόνη έπαιξε και έγραψε ιστορία το αρχικό, επειδή αυτό έτυχε να πέσει στα χέρια του Fincher.
Συγκεκριμένα, εκείνες τις μέρες γίνονταν διάφορες συζητήσεις σχετικά με την ταινία και το σενάριο εστάλη και στον Fincher για να το εξετάσει, μόνο που κατά λάθος εστάλη το πρωτότυπο, με την κατάληξη ανέπαφη.

"Ο  Fincher εξέφρασε το ενδιαφέρον του και κατά τύχη ανέφερε, ότι στο σενάριο υπήρχε και μια σκηνή με ένα κεφάλι μέσα σε κουτί", είπε χαρακτηριστικά ο Walker στο Hollywood Reporter. "Τότε όλοι έτρεχαν να εξηγήσουν, ότι είχαν κάνει λάθος και ότι είχαν στείλει το πρωτόλειο σενάριο. Αφού του έστειλαν ξανά το επεξεργασμένο με την κατάληξη του Jeremiah Chechik, ο Fincher είπε, ότι δε θα τον ενδιέφερε αυτό το project και έθεσε βέτο στο να την σκηνοθετήσει ο ίδιος, να μείνουν πιστοί στο αρχικό φινάλε".

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους...