28 Νοε 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο


Στην Κούβα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να παραστεί σε εκδήλωση στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Φιντέλ Κάστρο θεωρούσε διάδοχό του στη συνέχιση της επανάστασης τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή ούτε ο Αλέξης φοράει γραβάτα.


Η τελευταία επιθυμία του Φιντέλ Κάστρο ήταν, να παραστεί στην εκδήλωση για την μνήμη του ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχουν φήμες, πως ο Κάστρο ήθελε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο Καρανίκας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν, γιατί δεν πιάνει ελληνικά κανάλια στην Κούβα και θα χάσει την Μενεγάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο από πέρσι, αλλά φοβόταν μήπως ο Κάστρο του χώσει καμιά σφαλιάρα για τις απανωτές κωλοτούμπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει λόγο για τον Φιντέλ Κάστρο στην εκδήλωση και θα μιλήσει ελληνικά με κουβανέζικη προφορά, ενώ θα τραγουδήσει και το Μάμπο το Μπραζιλέϊρο.

Ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι πολύ συγκινητικός και θα τελειώνει με την φράση του Φιντέλ Κάστρο «Patria o muerte», την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μετατρέψει σε «Καρέκλα o muerte».

Η κυβέρνηση της Κούβας θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να δει τον Φιντέλ Κάστρο, γιατί και ο Τσίπρας πτώμα είναι.

Μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να συνεχίσει τις προσπάθειές του να περάσει ένα ακόμα Μνημόνιο, το οποίο σκοπεύει να αφιερώσει στον Φιντέλ Κάστρο.

Το επόμενο Μνημόνιο, που προσπαθεί να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι ένα επαναστατικό Μνημόνιο και θα οδηγήσει στην παντοτινή νίκη των λαών.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net