28 Νοε 2016

Κάτοικοι ισπανικού χωριού έγιναν όλοι εκατομμυριούχοι μετά το θάνατο του ιδρυτή της Corona!


Ο δισεκατομμυριούχος Antonino Fernández, που συνέβαλε στην δημιουργία του Grupo Modelâ (που παράγει τη διάσημη μπίρα Corona), είχε μόλις μερικά σεντς, όταν απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών τον περασμένο Αύγουστο. Όμως παρά την συντριπτική του επιτυχία στον κλάδο της μπίρας, ο Fernández δεν ξέχασε τις ρίζες του.


Ο ίδιος γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, στο μικρό χωριό Cerezales del Condado, και είχε άλλα 12 αδέρφια. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στα 14, επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Ο Fernández αποφάσισε να επιστρέψει κάτι στους κατοίκους του βορειοδυτικού αυτού χωριού, κάνοντας δώρο 210 εκατομμύρια ευρώ σε 80 κατοίκους του χωριού στη διαθήκη του, αφήνοντaς στο όνομα του καθένα περίπου 2,49 εκατομμύρια δολάρια. «Δεν είχαμε ποτέ ξανά τόσα πολλά χρήματα. Δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς τον Antonino» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Diario de León, ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ. Ο δισεκατομμυριούχος (που στο παρελθόν είχε τιμηθεί από τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας για τις φιλανθρωπικές του πράξεις) άφησε στη διαθήκη του επιπλέον χρήματα για την δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου στην πόλη και ένα τοπικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με 300 εργαζομένους, που θα επωφεληθούν επίσης από την γενναιοδωρία του.

Ο Fernández έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, όταν ήταν 32 ετών, αφού προηγουμένως είχε μεταναστεύσει στο Μεξικό το 1949. Έγινε ιδρυτής της μπίρας Corona και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την επιτυχία της ως τη δεύτερη πιο δημοφιλής εισαγόμενη μπίρα στις ΗΠΑ και πιο δημοφιλής μπίρα στο Μεξικό. Έχει δημιουργήσει μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Μία από αυτές είναι η Soltra, η οποία προσφέρει εργασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια παρόμοια εταιρεία ιδρύθηκε με το όνομα της συζύγου του στην μεξικανική πολιτεία της Πουέμπλα.


πηγή: ethnos.gr