3 Νοε 2016

Ένα ποτάμι 10.000 βιβλίων πλημμύρισε τους δρόμους του Τορόντο

  Λογοτεχνία Vs Κυκλοφορίας ή, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος Literature Vs Traffic. Το project είναι ιδέα και πρωτοβουλία μίας ομάδας, που οργανώνει αστικές παρεμβάσεις σε...


δημόσιους χώρους.

Η πιο πρόσφατη εγκατάστασή της καλλιτεχνικής αυτής κολεκτίβας ήταν η ιδέα να μετατρέψει για λίγες ώρες, έναν από τις πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τορόντο σε «ποτάμι».

Ένα λαμπερό, υπέροχο ποτάμι 10.000 βιβλίων, που όπως δείχνουν τόσο οι φωτογραφίες όσο και το βίντεο, είναι απλά, καταπληκτικό.
Η εγκατάσταση ήταν μέρος της περίφημης Nuit Blanche 2016, του φεστιβάλ τέχνης που «συμβαίνει» κατά τη διάρκεια μίας (άγρυπνης) νύχτας.
Τα βιβλία ήταν δωρεά του Στρατού Σωτηρίας (Salvation Army).
Περισσότεροι από 50 εθελοντές εργάστηκαν πάνω από 12 ημέρες, μέχρι να γεμίσουν με βιβλία την πολυσύχναστη οδό Hagerman, στο κέντρο της πόλης και να της δώσουν την εικόνα ενός ποταμού βιβλίων σε ροή. 
«Με αυτόν τον τρόπο, μια περιοχή της πόλης όπου βασιλεύουν η ρύπανση και ο θόρυβος, έγινε για μια νύχτα, τόπος ησυχίας, ηρεμίας και συνύπαρξης, τόπος φωτισμένος από το αμυδρό, απαλό φως που βγαίνει από φωτισμένες σελίδες» όπως γράφουν οι καλλιτέχνες στην ιστοσελίδα τους.
«Τα βιβλία είναι εκεί, για όσους θέλουν να τα πάρουν, έτσι ώστε η εγκατάσταση να εμπεριέχει εξ ορισμού την ανακύκλωση και να διαρκέσει όσο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν».
Η εγκατάσταση διήρκεσε μόλις δέκα ώρες, αλλά είναι σίγουρα κάτι, που οι κάτοικοι του Τορόντο θα θυμούνται για πολύ, πολύ περισσότερο.ΠΗΓΗ: boredpanda