29 Μαρ 2016

Μετά τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση καλεί και το ISIS να επενδύσει στην Ελλάδα

  
Κινητικότητα παρουσιάζεται στην οικονομική πολιτική της χώρας μας και η ανάπτυξη είναι κοντά, αφού ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας (μετά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες) κάλεσε και το Ισλαμικό Κράτος, να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.
 
  Ο Δημήτρης Μάρδας δήλωσε, πως, αν κάποιοι τζιχαντιστές του ISIS έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα μας πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης παραμονής.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να στείλουν με μέιλ τα εκκαθαριστικά τους στο υπουργείο Οικονομικών και θα ειδοποιηθούν σε μερικές ημέρες.

Παράλληλα, με το άνοιγμα των επενδύσεων σε πρόσφυγες και τζιχαντιστές, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα τον ΕΝΦΙΑ στις σκηνές των προσφύγων στην Ειδομένη και την φορολόγηση κάθε πρόσφυγα που έχει και δεύτερη γυναίκα, ενώ θα φορολογείται και το τρίτο παιδί.

Η φορολόγηση των προσφύγων θα βοηθήσει, να βρεθούν τα χρήματα που χάνονται, από το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν μεταφέρει το ΑΦΜ τους στην Βουλγαρία και την Κύπρο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πως η κυβέρνηση ζητάει από τους πρόσφυγες, να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, αν και αυτοί δεν θέλουν να μείνουν ούτε μέρα στην Ελλάδα.

Δηλαδή, τι είναι αυτό που κάνει έναν υπουργό (ή οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο δεν είναι λοβοτομημένος ή ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Μάρδας) να πιστεύει, πως ένας άνθρωπος θα θελήσει να κάνει επένδυση, σε μια χώρα στην οποία δεν θέλει να περάσει ούτε ένα λεπτό;

Ποιος θα επενδύσει στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουν να μείνουν σε αυτήν ούτε οι πρόσφυγες;

Βέβαια, υπάρχει και μια λογική στη δήλωση Μάρδα: αφού οι πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, είναι οι μόνοι που μπορούν να γίνουν επενδυτές. Αν δεν εγκλωβιστείς στην Ελλάδα, επένδυση δεν κάνεις.

Η δήλωση Μάρδα, για ευνοϊκή μεταχείριση στους πρόσφυγες που θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, δείχνει την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και την απελπισία της κυβέρνησης.

Υποθέτω, πως το επόμενο βήμα θα είναι, να πιάνουν τους τουρίστες στα αεροδρόμια και να τους παρακαλάνε να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα ή έστω να δώσουν ελεημοσύνη κάνα ευρώ, για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Πάντως, το πιο ανησυχητικό από όλα είναι το ότι πέρασαν από την χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες (άνθρωποι ξεριζωμένοι και σε τραγική ανάγκη) αλλά κανείς τους δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

Εγώ επιμένω: Κάτι μας λένε οι πρόσφυγες, αλλά εμείς δεν ακούμε

(Κι επειδή άρεσε αυτή η ατάκα που έγραψα στα social media, με αφορμή την δήλωση Μάρδα: «Ο πλούσιος πρόσφυγας λέγεται επενδυτής. Ο φτωχός πρόσφυγας λέγεται λαθρομετανάστης»).
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net