11 Μαρ 2016

Η ζωή είναι μικρή για να είσαι άνθρωπος


Ευνοημένη από το υπέροχο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κλείσει τα σύνορα, είναι η Ελλάδα, αφού χιλιάδες πρόσφυγες κοιμούνται και ψοφολογάνε μέσα στις λάσπες, οπότε οι Έλληνες πρέπει να είναι ευτυχισμένοι, που έχουν ακόμα σπίτι, νερό και ρεύμα.

Τώρα που οι Έλληνες βλέπουμε τους πρόσφυγες πεταμένους μέσα στη λασπουριά, πρέπει να αντιληφθούμε πόσο τυχεροί είμαστε, που Μένουμε Ευρώπη.


 Δηλαδή, αν δεν Μέναμε Ευρώπη, θα τους έκαναν σαπούνι τώρα τους πρόσφυγες.

Το επόμενο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό είναι, να στείλει τζιχαντιστές στην Ειδομένη, για να κυνηγούν τους Σύρους πρόσφυγες να τους κόψουν τα κεφάλια, ώστε οι πρόσφυγες να αισθάνονται, πως είναι στην πατρίδα τους και να χαίρονται.

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να βομβαρδιστεί η Ειδομένη, για να μην αισθάνονται οι Σύροι πρόσφυγες πως είναι στην ξενιτιά.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα έχει αριστερή κυβέρνηση (αριστερά όπως μπαίνεις) αλλά ένας αριστερός υπουργός δεν έχει πάρει τόσο καιρό την κωλάρα του, να πάει στην Ειδομένη, να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Αλλά ευτυχώς προσελήφθη ο Νίκος Καρανίκας ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, ενώ τώρα μαθαίνουμε πως προσελήφθη και η αδερφή του, οπότε τώρα μένει να προσληφθεί και η ξαδέρφη τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα η προεκλογική υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα, πως ήρθε η ώρα να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Το άσχημο είναι, πως έχουν κλείσει τα σύνορα και δεν θα μπορεί να φύγει το Μνημόνιο, αλλά οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και θα το αντιληφθείτε στον επόμενο μισθό ή στην επόμενη σύνταξη, ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι είστε πιο τυχεροί, γιατί δεν θα το πάρετε χαμπάρι.

Αλλά τι σημασία έχουν τα Μνημόνια και η χρεοκοπία, όταν βλέπουμε δίπλα μας το δράμα των προσφύγων και τα μωρά τους που πεθαίνουν αβέρτα;

Ο θεός μας τους έστειλε τους πρόσφυγες, για να καταλάβουμε, τι καλά που περνάμε και να μην παραπονιόμαστε.

Και το ευρώ ο Θεός μας το έστειλε.

(Το γελοίο εξώφυλλο του Down Town δείχνει, πως η ζωή δεν είναι μικρή για να είναι θλιβερή, όπως έλεγε ο Πέτρος Κωστόπουλος. Η ζωή είναι μικρή για να είσαι άνθρωπος.)



ΠΗΓΗ: pitsirikos.net