8 Νοε 2016

World Tour Finals: Όμιλος φωτιά για Μάρεϊ!


Κώστας Αϊτάκης
Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στο νέο Νο1 του κόσμου Άντι Μάρεϊ φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τους Κέϊ Νισικόρι, Μάριν Τσίλιτς και Σταν Βαβρινκα για τον round robin γύρο του World Tour Finals!


 Θα χρειαστεί, να τα κάνει όλα με τον δύσκολο τρόπο!

Το νέο Νο1 του κόσμου, Άντι Μάρεϊ, θα ξεκινήσει την πορεία του ως κορυφαίος παίκτης στον κόσμο από το τελευταίο τουρνουά της σεζόν στο Λονδίνο, όπου θα έχει ισχυρά εμπόδιο από την πρώτη φάση.

Με τη νέα ονομασία προς τιμήν του παλαίμαχου τενίστα Τζον ΜάκΕνρο, ο όμιλος που φέρει το όνομά του περιλαμβάνει τους Μάρεϊ, Νισικόρι, Τσίλιτς και Βαβρίνκα, σε μια τετράδα που δεν χωρά προγνωστικά!

Αντιθέτως, ο όμιλος Ιβάν Λεντλ, όπως ονομάζεται η έτερη τετράδα, που προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας, εμπεριέχει τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκαέλ Μονφίς, Ντομινίκ Τιμ και Μίλος Ράονιτς, με τον Σέρβο να έχει θεωρητικά πάντα σαφώς πιο εύκολο έργο.

Αισθητές είναι φυσικά οι απουσίες των Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ από αυτό το πολύ σημαντικό ραντεβού. Ο Φεντ θα λείψει για πρώτη φορά από τη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 2001(!), ενώ ο Ράφα είχε συνεχόμενες παρουσίες πριν χάσει την αντίστοιχη του 2012 λόγω τραυματισμού και του 2014 λόγω επέμβασης για σκωληκοειδίτιδα. Ο Τόμας Μπέρντιχ θα απουσιάσει και αυτός για πρώτη φορά μετά από έξι συναπτά έτη παρουσίας από το Λονδίνο.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την κλήρωση της Δευτέρας, με τον Μάρεϊ να δηλώνει:

"Την Κυριακή ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για μένα, τώρα είναι απλά μια μέρα μαζί με την οικογένειά μου. Χρειάζομαι ξεκούραση. Θα ξαναχτυπήσω μπάλες από Πέμπτη. Όταν θα ξαναμπώ στο court, δεν θα έχει σημασία για μένα, ποια είναι η κατάταξή μου. Δεν την κοιτάω" επισήμανε ο 29χρονος άσος που ξεκινά τις υποχρεώσεις του κόντρα στον επικίνδυνο Μάριν Τσίλιτς.

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα φαντάζει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής για μια θέση στην ημιτελική φάση, με τον φορμαρισμένο Μάριν Τσίλιτς, στην δεύτερη παρουσία του στη διοργάνωση, να είναι έτοιμος να κάνει μεγάλες εκπλήξεις, ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και το κίνητρο του Κέι Νισικόρι.

Αντιθέτως, στον όμιλο του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος μοιάζει το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά θα χρειαστεί να παίξει σαφώς καλύτερο τένις από αυτό που έχει παρουσιάσει την τελευταία περίοδο.
Σε κάθε περίπτωση, έχει άριστη προϊστορία απέναντι στους τρεις αντιπάλους του, καθώς σε 23 αγώνες απέναντί τους δεν έχει ηττηθεί ποτέ!

Ο Νόλε θα παίξει τον πρώτο του αγώνα στην Ο2 Αρένα κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ, ενώ είναι πέντε φορές κάτοχος του τίτλου και υπερασπιστής του φέτος.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 13 και ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου.

JOHN MCENROE GROUP

1-Andy Murray
3-Stanislas Wawrinka
5-Kei Nishikori
7-Marin Cilic


IVAN LENDL GROUP

2-Novak Djokovic
4-Milos Raonic
6-Gael Monfils
8-Dominic Thiem