23 Νοε 2016

Τέλος στα διόδια εντός Καλλικρατικών δήμων


Λίγο ακόμα υπομονή και λύνεται μια μεγάλη αδικία. Λίγο ακόμα υπομονή για  χιλιάδες κατοίκους  των περιοχών που έχουν στα όρια του δήμου τους διόδια και καθημερινά για μερικά μόνο χιλιόμετρα αναγκάζονται να πληρώνουν σημαντικά ποσά μηνιαίως.




Στην Κορινθία έχουμε το παράδειγμα των διοδίων Σπαθοβουνίου  στο οποίο κάτοικοι του Δήμου Κορινθίων  αναγκάζονται να μετακινούνται από Κόρινθο προς Σπαθοβούνι ,Κουταλά , Χιλιομόδι  και αντίστροφα είναι υποχρεωμένοι σήμερα να πληρώνουν πήγαινε-έλα 5.00 ευρώ!



Την  αναθεώρηση  της σύμβασης με τους παραχωρισιούχους των Εθνικών οδών, προσπάθησαν και πέτυχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπρίτζης και  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργος Δέδες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, οι κάτοικοι δεν θα πληρώνουν διόδια μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων.
«...Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε προχωρήσει ήδη και έχουμε κάνει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και έχουμε συγκεκριμένες προβλέψεις για τους μόνιμους κατοίκους. Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», τόνισε ο Υπουργός. Όσο για το ΠΟΤΕ θα ισχύσει αυτό, ο υπουργός είπε:


"Μέσα στο 2017.Όπως επίσης  έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο», συμπλήρωσε.