22 Νοε 2016

Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω


Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Έχω γελάσει πολύ τις τελευταίες ημέρες με το χαμό που γίνεται με την εκλογή Trump και γενικά το θεωρώ μεγάλη τύχη, που ζούμε σε τόσο αστείες εποχές. Θα γελάσουμε με την ψυχή μας.

Ξυπνήσαμε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με τη νίκη Trump και όλοι εδώ στη Βρετανία ήταν σαν μαραμένες μολόχες, λες και ξέσπασε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.


 Κι αυτό γιατί όλοι αυτοί που θεωρούν ότι ανήκουν στις «προοδευτικές δυνάμεις», θεώρησαν τραγικό, να εκλεγεί ένας άνθρωπος που είναι ανοιχτά ρατσιστής, ομοφοβικός και σεξιστής.

Τους έχω νέα: η Αμερική είναι ρατσιστική, ομοφοβική και σεξιστική χώρα, διάλεξε απλά έναν ηγέτη καθ’εικόνα και καθ’ ομοίωση της κοινωνίας της.

Επίσης, τους έχω κι άλλα νέα: κατά βάση και οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες έχουν εδώ και πολύ καιρό υιοθετήσει φασιστικές δομές, μόνο που οι διακρίσεις δεν γίνονται με βάση το φύλο, την καταγωγή ή τη σεξoυαλική προτίμηση, αλλά με βάση το χρήμα.

Έχεις λεφτά; Θα ζήσεις.

Δεν έχεις; Λυπάμαι, θα πεθάνεις.


Τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι μέσα και έξω από τον λεγόμενο «πολιτισμένο κόσμο» δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα όπως στέγη, τροφή και υγιειονομική περίθαλψη, σημαίνει ότι θα πεθάνουν και θα πεθάνουν μόνο και μόνο, γιατί είναι φτωχοί.

Αυτό δεν ενόχλησε ποτέ τις «προοδευτικές δυνάμεις», που εδώ και χρόνια θεωρούν την εφαρμογή μιας συγκεκαλυμμένης ευγονικής αναπόφευκτη, λες και είναι φυσικό φαινόμενο.

Τις απανωτές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη των συμπατριωτών τους την θεωρούν "εξυγίανση των οικονομικών", το βομβαρδισμό και ξέσκισμα ολόκληρων κρατών "ανθρωπιστική παρέμβαση", "απαραίτητη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας", ή αναγκαίο κακό της εξωτερικής πολιτικής μιας υπερδύναμης.

Δεν τους πείραζε καθόλου, που το αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής δεν έχει τέλος, αρκεί να γίνεται από ηγέτες κουστουμαρισμένους, με χαμόγελο, ευγένεια, που λένε τα σωστά συνθήματα και γλυκερά ιδεολογικά τσιτάτα.

Το politically correct έγινε η καλύτερη κάλυψη των πιο απάνθρωπων πολιτικών αποφάσεων.

Τώρα που ήρθε ο Trump, όλοι αυτοί οι προοδευτικοί τρομοκρατήθηκαν, όχι επειδή ο Trump είναι «κακός», αλλά γιατί τους έδειξε το πραγματικό τους πρόσωπο.

Και δεν τους αρέσει.

Το παν είναι να ζούμε εις βάρος των άλλων, αλλά, ρε γαμώτο, να κρατάμε και τα προσχήματα.

Οι δυτικές κοινωνίες είναι ανθρωποφαγικές, αλλά θέλουν να πιστεύουν, ότι είναι ανθρωπιστικές, εκλεπτυσμένες, προοδευτικές, γενικά ότι καλύτερο έβγαλε η εξέλιξη του είδους.

Επειδή η κουλτούρα τους δεν είναι παρά ένα σαθρό επίχρισμα πολιτισμού πάνω σε άγρια ένστικτα, γι’ αυτό δεν έχουν καθόλου βαθύ υπαρξιακό προσανατολισμό και γι’ αυτό η ερμηνεία που δίνουν στα γεγονότα, είναι φοβική και φασίζουσα.

Αυτές τις ημέρες έχω βαρεθεί να διαβάζω για «τη δύναμη του όχλου», «την κατάπτωση της δημοκρατίας», «την αμορφωσιά των μαζών».

Τόσα χρόνια που μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας ζούσανε σαν ζώα, δεν ενοχλούσε κανένα «προοδευτικό» και ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του πολύ πολιτισμένο, επειδή πήγαινε σε θέατρα, σε εκθέσεις ζωγραφικής, έλεγε πάντα τα σωστά λόγια και δεν έκανε ποτέ διακρίσεις.

Όταν οι προοδευτικοί έρχονταν αντιμέτωποι με άστεγους, κοιτούσαν από την άλλη, όταν διώκονταν συμπολίτες τους επειδή βοήθησαν μετανάστες, κοιτάζανε αλλού, η φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών τους, τους άφηνε παγερά αδιάφορους, αρκεί να είναι αυτοί καλά και η τιμή του σπιτιού τους να ανεβαίνει.


Tώρα ο Trump σα να ανέσυρε από τα υπόγεια το δικό τους πορτρέτο του Dorian Gray και τους το έδειξε.

Και εδώ και δυο εβδομάδες δεν σταματάνε, να τσιρίζουν από το φόβο.

Το φόβο της δικής τους μορφής.

Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Trump ήταν μια έκπληξη, ή αντισυστημικός ή ότι τάραξε τα νερά.

Είναι μια πιο απροκάλυπτη έκφραση του ίδιου του συστήματος, που πια δεν χρειάζεται να κρατάει τα προσχήματα, αφού έχει βεβαιωθεί, ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι φασιστοποιημένο ή ότι τουλάχιστο «συναινεί».

Δεν βρίσκω προσωπικά τίποτα το σοκαριστικό, στο να έχει η «Υπερδύναμη» τον πρόεδρο που πραγματικά την αντιπροσωπεύει.

Τι κρίμα που δεν θα μπορούν πια οι «προοδευτικοί» να κατηγορούν τα υπόλοιπα κράτη, ότι έχουν αυταρχικούς ηγέτες και γι’ αυτό θα πρέπει να τα βομβαρδίσουν μέχρις εξαφανισμού!

Πώς θα σωθεί τώρα ο κόσμος!

Και πάλι, όσο γράφω αυτά, γελάω.

Η Ιστορία έχει έναν πολύ αστείο τρόπο, να τιμωρεί τους βλαμμένους.

Το μόνο κακό είναι, ότι μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

Τουλάχιστον να πάμε γελώντας.

Φιλιά από Αγγλία,

Ράνια

Υ.Γ: Ξέρω ότι εύχεσαι συχνά να ήσουν στο εξωτερικό, αλλά πίστεψέ με δεν είναι καθόλου εύκολο. Το ΣΚ που εσείς είχατε χαρά Θεού, εδώ είχαμε 1 βαθμό και ανέμους 50 μίλια την ώρα. Αν είναι να μεταναστεύσεις, τουλάχιστο πήγαινε στις Μπαχάμες.

(Αγαπητή Ράνια, κι εγώ έχω τρελαθεί στο γέλιο. Τον Τραμπ τον έφεραν οι «προοδευτικοί». Φιλελέδες και αριστεροί μαζί. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που εξελέγη ο Τραμπ. Και τώρα [τάχα μου] απορούν, πώς έγινε Πρόεδρος. Ράνια, εμένα δεν με προβλημάτισαν οι ψήφοι που πήρε ο Τραμπ. Αλλά βρίσκω πάρα πολλές τις ψήφους που πήρε η Χίλαρι Κλίντον. Αποκλείεται να πήρε η Χίλαρι τόσες ψήφους, στημένες ήταν οι εκλογές. Ράνια, ξερνάω πάνω στον δυτικό κόσμο και στον «πολιτισμό» του. Τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτά τα φασισταριά; Πλάκα έχει που σοκαρίστηκαν οι Βρετανοί με τον Τραμπ αλλά δεν τους χάλασε ιδιαίτερα που η Βρετανία βομβάρδισε το Ιράκ, σκοτώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άμαχοι πολίτες και βγήκε πέρσι ο Τόνι Μπλερ να πει, πως ήταν λάθος ο πόλεμος στο Ιράκ. Κι ο Μπλερ κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Εδώ που τα λέμε, αν υπάρχει μια χώρα που της αξίζει βομβαρδισμό με πυρηνικά [εξαιτίας της αιματοχυσίας που έχει προκαλέσει στον πλανήτη] αυτή είναι η Βρετανία. Μόνο να προειδοποιήσει ο Κιμ, πριν πατήσει το κουμπί, για να φύγουν οι Έλληνες από την Βρετανία. Καλά, όχι όλοι οι Έλληνες. Μόνο όσοι διαβάζουν πιτσιρίκο. Ράνια, γελώντας θα πάμε. Κάποιοι νομίζουν, πως υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο, ενώ είναι όλα πια στην τύχη. Οι ειδήσεις είναι κάθε μέρα και πιο αστείες. Ράνια, δεν θέλω να είμαι γενικά στο εξωτερικό. Βασικά, είχα εκφράσει την επιθυμία να μεταναστεύσω στα Κανάρια Νησιά [που έχει όλο τον χρόνο καλοκαίρι], αλλά οι αναγνώστες του μπλογκ δεν με βοήθησαν, γιατί είναι όλο λόγια κι από πράξεις τίποτα. Οπότε, ξέμεινα στην Ελλάδα. Ράνια, είμαι εγκλωβισμένος. Πάρτε με από δω. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)



ΠΗΓΗ: pitsirikos.net