2 Σεπ 2016

Δάσος στην έρημο με χρήση λυμάτων!

Γερμανοί ερευνητές σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αιγύπτου προσπαθούν να διατηρήσουν το Δάσος Serapium μέσα στην έρημο! Ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς στις ερημικές περιοχές...


δεν υπάρχει αρκετό καθαρό νερό, για να αναπτυχθούν τα δέντρα και να διατηρηθούν υγιή. Η λύση βρίσκεται στην χρήση λυμάτων, που προσφέρουν τόσες πολλές θρεπτικές ουσίες, που δεν είναι καν απαραίτητη η χορήγηση επιπλέον λιπάσματος. Σε μια έκταση 480 στρεμμάτων μια ποικιλία ιθαγενών δέντρων έχει αναπτυχθεί από τη δεκαετία του 1990, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί η ερημοποίηση εύφορων περιοχών.
Τα λύματα περνάνε πρώτα από μηχανικά φίλτρα, για να απομακρυνθούν απορρίμματα και άλλες ουσίες από το νερό. Στη συνέχεια, προστίθενται οξυγόνο και μικρόβια για την αποσύνθεση της οργανικής ύλης στο νερό. Αυτό αφήνει ένα υγρό πλούσιο σε φωσφορικά άλατα και άζωτο, ένα μείγμα παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται σε εμπορικά λιπάσματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι φυτείες όχι μόνο βοηθούν την Αίγυπτο να διατηρήσει την εύφορη γη της, αλλά προσφέρουν και ένα πολύτιμο φυσικό πόρο, την ξυλεία, που θα έπρεπε να εισαχθεί από το εξωτερικό.


ΠΗΓΗ: perierga.gr