2 Σεπ 2016

Μπορείτε να μου δείξετε την άδειά σας;

  
Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών και τα κανάλια απέκτησαν άδεια μετά από 27 χρόνια, οπότε γύρω στο 2050 μπορεί να καταφέρουν να φτιάξουν και τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Μαρινάκης και Κυριακού πήραν τις άδειες, αλλά και αυτοί που δεν πήραν, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφού είναι βέβαιο, πως θα βρεθεί κάποιος τρόπος, για να εκπέμπουν τα σκουπίδια τους από τα κανάλια τους.


 Από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών θα μπουν 246 εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους αλλά δεν θα μείνουν εκεί γιατί το κράτος χρωστάει πάνω από 300 δισεκατομμύρια.

Η κυβέρνηση υπολογίζει να εξασφαλίσει και άλλα χρήματα από την πώληση κάποιων προσωπικών αντικειμένων των ολιγαρχών που συμμετείχαν στην δημοπρασία.

Ήδη, έχουν μπει σε δημοπρασία στο eBay η κούνια που κοιμήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, τρία σουβλάκια που περίσσεψαν από τα 100 που παρήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ένα αυτόγραφο του Πούτιν που ξέχασε στην τουαλέτα ο Ιβάν Σαββίδης.

Οι νόμιμες άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια προκάλεσαν ανακούφιση στους δημοσιογράφους, που εργάζονται σε αυτά, αφού είναι αλλιώς να είσαι δηλωμένη πoυτάνα και αλλιώς αδήλωτη.

Πάντως, ήταν πιο ωραία τα κανάλια όσες δεκαετίες βρίσκονταν στην παρανομία γιατί έβλεπες τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να σου εξηγεί γιατί σε συμφέρει να είσαι δούλος και νόμιζες πως κάνει κάτι επαναστατικό.

Με την δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες ξεπλύθηκαν οι απάτες και τα δάνεια των καναλαρχών για τις προηγούμενες δεκαετίες, οπότε πανηγύριζε εσύ, ηλίθιε, που πλήρωσαν μερικά εκατομμύρια (από τις δικές σου τσέπες) οι καναλάρχες, που χρησιμοποιούσαν τζάμπα τις δικές σου συχνότητες και κονομούσαν, ενώ εσύ πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, για να έχεις το δικαίωμα να μένεις στο σπίτι σου.

Τώρα οι καναλάρχες θα πρέπει να βρουν και τηλεοπτικό κοινό, αφού τηλεόραση στην Ελλάδα βλέπουν πια μόνο οι γέροι, οι καθυστερημένοι και οι ανήμποροι, γιατί οι Έλληνες που σέβονται τον εαυτό τους ενημερώνονται από το Διαδίκτυο και διαβάζουν πιτσιρίκο, γιατί είναι χίπης, σέξι και γαμάτος.

(Τώρα που τα κανάλια είναι νόμιμα, σκέφτομαι να εργαστώ στην τηλεόραση. Όποιος καναλάρχης ενδιαφέρεται, να μου προτείνει 247 εκατομμύρια ευρώ για έναν χρόνο. Ευχαριστώ.)
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net